Sfaturi

Cea mai gustoasă rețetă de post: tăiței cu pesmet

Cea mai gustoasă rețetă de post: tăiței cu pesmet
Cea mai gustoasă rețetă de post: tăiței cu pesmet

Cine nu s-a bucurat în copilărie de tăiței cu pesmet? Un desert deoaebit de bun preparat de mame și bunici, pe care cu greu îl poți uita. Nu cred că exista casă în care să nu se facă măcar o dată, în post, acest dulce simplu și bun, de care nu te mai puteai sătura. Iată cum se prepară tăițeii cu pesmet în varianta clasică.

Așa faci cei mai buni tăiței cu pesmet

Ingrediente pentru aproximativ 4 porții:

  • 300 g tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)
  • 100 g pesmet
  • 80 g zahăr
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

Cum se prepară această bunătate:

Tăițeii se pun la fiert într-o oală cu apă și sare și se fierb conform instrucțiunilor scrise pe pachet. Se trec apoi prin jet de apă rece și se scurg foarte bine.

Într-o tigaie încăpătoare se încinge puțin ulei și se adaugă pesmetul, după care acesta se prjește la foc mediu. Este foarte important să amestecați în tot acest timp, încontinuu. Astfel pesmetul va deveni crocant și nu se va prinde de tigaie. Când începe să se rumenească, focul se dă la mic și se continuă gătirea timp de încă 2-3 minute.

Se adaugă apoi scorțișoara și zahărul și se amestecă bine. Peste tăițeii bine scurși se toarnă restul de ulei și se amestecă bine. Apoi se toarnă deasupra lor toată compoziția din pesmet, se amestecă și se servește imediat.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi