Rugaciuni

Rugăciune de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Te păzește de necaz până la sfârșitul anului

Rugăciune de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Te păzește de necaz până la sfârșitul anului
Rugăciune de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Te păzește de necaz până la sfârșitul anului

Astăzi, 21 noiembrie, în zi de mare sărbătoare la români, se rostește această rugăciune de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Este una dintre cele mai puternice rugăciuni la final de an și se spune din bătrâni că te păzește de tot răul și necazul.

Rugăciune de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Se rostește azi și la nevoie

„Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său. Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău.

Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta.

Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău. Tristeţea m-a cuprins.

Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare, nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta şi nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde şi apărarea tututror credincioşilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea!”

În această zi creștinii care postesc au dezlegare la pește. Este o zi de mare sărbătoare care se mai numește și Vovidenia. Această zi sfântă amintește de prima intrare în templul din Ierusalim a Maicii Domnului, la vârsta de trei ani.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni