Stiri

Chec cu portocale DE POST. Ingredientul secret care transformă această prăjitură în ceva divin

Chec cu portocale DE POST. Ingredientul secret care transformă această prăjitură în ceva divin
Chec cu portocale DE POST. Ingredientul secret care transformă această prăjitură în ceva divin

Astăzi vă prezentăm un chec cu portocale de post, cu suc proaspăt din belșug și o aromă inconfundabilă, perfectă pentru această perioadă. Cine nu iubește fructele citrice, în special portocalele? Este sezonul lor așa că se merită să încercați acest chec extraordinar!

Cel mai bun chec cu portocale pe care l-ai gustat până acum

  • 300 gr zahăr;
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apă minerală
  • un pliculeț de zahăr vanilinat
  • 250 ml suc de portocale proaspăt stors
  • coajă rasă de la o portocală
  • 500 de grame de făină albă
  • un praf de copt
  • sare

Mod de preparare:

Portocalele se spală și se lasă timp de câteva minute într-un vas în care ați pus apă, 2-3 linguri de oțet și o lingură de bicarbonat de sodiu. Se scot apoi, se clătesc și coaja se dă prin răzătoare.

Într-un bol curat se pun zahărul, zahărul vanilinat, uleiul și un praf de sare. Se amestecă cu mixerul la viteză medie până ce zahărul s-a topit complet. Apoi se adaugă apa minerală, sucul de portocale și coaja de portocale. La final se încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt.

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până ce trece de testul scobitorii. Checul cu portocale se lasă la răcit complet și apoi se servește. Dacă doriți, se poate și însiropa cu orice fel de sirop vă place sau cu lichior de portocale. Poftă bună tuturor!

 

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri