Sfaturi

Rețetă de cornuri în două culori. Pufoase, aromate, de post

Rețetă de cornuri în două culori. Pufoase, aromate, de post
Rețetă de cornuri în două culori. Pufoase, aromate, de post

Aceste cornuri în două culori sunt o rețetă ideală de post. Aromate și pufoase, ele se păstrează foarte bine mai multe zile la rând. Pregătește-le pentru familia ta și cu siguranță vor fi extrem de apreciate!

Rețetă de cornuri în două culori, varianta de post

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara aceste aspectuoase cornuri de post:

Pentru aluat:

  • 500 ml apă minerală
  • 3 linguri zahăr
  • 14 gr drojdie uscata
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • coaja răzuită de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cât cuprinde

Modul de preparare:

Într-un vas încăpător se pun apa minerală, uleiul, zahărul, sarea, coaja rasă de lămâie și drojdia. Se amestecă bine și se adaugă treptat făina, amestecând încontinuu cu un tel ca să nu se facă cocoloașe. Aluatul trebuie să fie o idee mai gros decât cel de clătite.

Aluatul se împarte apoi în două părți egale. Peste o parte se pune făină, treptat, până ce aluatul este nelipicios și se poate lucra cu el. Peste cealaltă parte se pune cacao și apoi făină, până obținem aceeași consistență ca la prima parte.

Împărțim fiecare fel de aluat în patru, apoi facem cornurile după cum urmează.  Se întinde o foaie de aluat cu cacao, apoi una de aluat simplu. Aluatul simplu se așează apoi peste cel cu cacao și se întinde puțin cu sucitorul cât să se lipească cele două foi.

Se taie apoi foaia obținută în triunghiuri, în funcție de cât de mari vreți să fie cornurile. Se umplu cu gem de fructe, ciocolată sau rahat, sau se lasă ca atare. Se rulează ca la cornulețe. Se așează cornurile în tava de copt tapetată cu hârtie. Se lasă aproximativ 20 de minute la 180 de grade sau până trec testul scobitorii. Se scot apoi la răcit și se servesc ca atare, sau însiropate, după preferințe. POftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi