Sfaturi

Prăjitură cu foi de nucă și cremă de vanilie. Rețetă din caietul bunicii

Prăjitura cu foi de nucă și cremă de vanilie. Rețetă din caietul bunicii
Prăjitura cu foi de nucă și cremă de vanilie. Rețetă din caietul bunicii

Această prăjitură cu foi de nucă este foarte reușită și se prepară mai repede decât crezi. Este un desert vechi, furat din caietul de rețete al bunicilor și te va impresiona de la prima înghițitură! Uite cum se face și care sunt ingredientele de care vei avea nevoie!

Așa faci cea mai bună prăjitură cu foi de nucă și cremă de vanilie

Pentru foi:

9 albusuri
9 linguri zahăr
18 linguri nucă dată prin mașină
un praf sare

Pentru cremă:

9 gălbenușuri
18 linguri zahăr
1 linguriță amidon
1 linguriță extract vanilie
300 ml lapte
200 grame unt
2 linguri cacao

Pentru glazura:

200 gr ciocolată neagră
100 ml frișcă lichidă
50 gr unt

Cum se face:

Pentru început albușurile se bat spumă, cu un praf de sare. Trebuie să fie lucioase și să nu cadă de pe castron. Se adaugă apoi zahărul, amestecând încontinuu până ce acesta se topește complet. La final se adaugă nuca dată prin mașina de măcinat.

Compoziția se împarte în trei și se vor coace trei foi în tava tapetată cu hârtie de copt, cam 10 minute la 170 grade. Foile se lasă apoi la răcit.

Pentru cremă se amestecă, într-o cratiță,  gălbenușurile cu zahărul până ce compoziția crește în volum și se deschide la culoare. Se adaugă amidonul și laptele fiert, iar compoziția se pune pe foc mic. Se amestecă încontinuu cu o lingură din lemn, ca să nu se prindă.

Când crema se îngroașă se adaugă vanilia și se dă deoparte, să se răcorească. Atenție, nu trebuie să se răcească complet! Se adaugă untul puțin câte puțin,și se dă la rece pentru 10 minute.

Se scoate de la rece și se împarte în două părți egale. În una din ele se pune praf de cacao.

Apoi se montează prăjitura. Pe prima foaie se întinde crema de vanilie. Se așează a doua foaie și apoi se întinde crema de vnailie cu cacao. Deasupra se pune ultima foaie.

La final se face glazura. Într-o cratiță se pun ciocolata, frișca lichidă și untul, totul al foc mic. Când s-au topit complet se lasă la răcorit puțin și se toarnă peste prăjitură. Se dă la frigide peste noapte sau măcar pentru 6-8 ore.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi