Sfaturi

Cornulețe de casă umplute cu gem. Rețeta de pe vremuri

Cornulețe de casă umplute cu gem. Rețeta de pe vremuri
Cornulețe de casă umplute cu gem. Rețeta de pe vremuri

Aceste cornulețe de casă umplute cu gem se topesc în gură, aluatul fiind extrem de fraged și bun. Este o rețetă foarte veche, bine păstrată ding enerații. Secretul ei este untura. Alatul la care se folosește untură în loc d eunt este foarte moale, fraged, deosebit de gustos și cu o textură aparte. IAtă cum prepari aceste cornulețe umplute cu gem delicios de fructe.

Cum faci cornulețe de casă umplute cu gem de fructe

Ingrediente necesare:

  • jumătate de kilogram de făină
  • 250 de grame de untură de porc
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • două gălbenușuri
  • un pliculeț de zahăr vanilinat
  • esență de vanilie
  • gem de fructe după preferințe

Cum se prepară:

Pentru început gălbenușurile se bat cu un praf de sare și se dau deoparte. Astfel aluatul va căpăta o culoare galbenă, deosebită.

Mai apoi făina se cerne și se amestecă cu untura scoasă din frigider (trebuie să fie cât mai rece). Se amestecă ușor, de preferat cu degetele. Se toarnă peste compoziție și gălbenușurile, zahărul vanilinat, zahărul pudră și esența de vanilie. Se frământă aluatul ușor, maxim 1-2 minute, nu foarte mult. Ingredientele trebuie doar să fie bine încorporate.

În cazul în care aveți probleme cu aluatul și nu se leagă, puteți pune o lingură de apă rece și problema va fi rezolvată. Se pune aluatul într-o folie alimentară de plastic și se dă deoparte (nu la frigider!) pentru 40 de minute.

Aluatul se împarte apoi în trei părți eglae din care veți întinde trei foi. Se taie în triunghiuri fiecare foaie și se așează în mijloc câte o linguriță cu gem. Puteți folosi orice fel de gem vă place: căpșuni, caise, fructe de pădure, prune, etc. Se rulează cu mare atenție cornulețele și se asează în tava de copt tapetată cu făină.

Cornulețele se coc numai 10-12 minute la temperatura de 170 de grade. Se scot din tavă și se presară cu zahăr pudră. Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi