Sfaturi

Cornulete fragede cu cremă de vanilie. Pur și simplu dispar din farfurie

Cornulete fragede cu cremă de vanilie. Pur și simplu dispar din farfurie
Cornulete fragede cu cremă de vanilie. Pur și simplu dispar din farfurie

Aceste cornulețe cu cremă de vanilie sunt extrem de fragede și aromate, perfecte pentru orice ocazie sau pentru momentele în care, pur și simplu, îți este poftă de un desert delicios făcut în casă. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul te va uimi! Vei vedea că aceste cornulețe de casă vor dispărea din farfurie ca prin minune!

Cum faci cornuletele de casă cu vanilie

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 200 g smântână
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • 1 gălbenuș de ou
  • 3/ 4 pahar făină
  • 25 g unt topit
  • Jumătate pahar zahăr
  • Vanilie
  • Jumătate linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

Pentru a pregăti aluatul se cerne făina într-un bol. Se dă pe răzătoare untul, direct peste făină după care se amestecă cu mâna.

Se adăugă smântâna, praful de copt, gălbenușul și se amestecă cu lingura după care se frământă ușor cu mâna. Trebuie să obțineți un aluat omogen și neted. Se dă apoi la frigider penru câteva ore.
Pentru cremă se amestecă ingredientele necesare.

După ce aluatul este scos de la frigider, se împarte în 6 părți egale din care formați biluțe. Puneți biluțele pe o farfurie și le acoperiți pentru a nu se usca.

Se ia apoi câte o bucată și se întinde pe suprafața de lucru presărată cu făină. Se taie apoi în triunghiuri pși se pune pe fiecare câte 1 linguriță de umplutură.

Se rulează apoi cu grijă și se așează cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăți apoi tava la cuptorul preîncălzit la 160-170 de grade pentru aproximativ 40 de minute.

După ce cornulețele s-au copt, se lasă la răcit și se dau prin zahăr pudră. MErg de minune lângă o cafea sau o cană cu ciocolată caldă! Sunt grozave chiar și pe mesele festive sau atunci când aveți musafiri!

Poftă bună!

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi