Sfaturi

Prăjitura de casă cu iaurt, fără făină și ulei. Un deliciu ușor și aerat

Prăjitura de casă cu iaurt, fără făină și ulei. Un deliciu ușor și aerat
Prăjitura de casă cu iaurt, fără făină și ulei. Un deliciu ușor și aerat

Dacă simți nevoia să servești un desert ușor, pufos și aerat, care să nu aibă creme grele și o mulțime de calorii, îți recomandăm prăjitura de casă cu iaurt. Este o prăjitură care se prepară foarte repede,  din puține ingrediente și te va cuceri pe loc. Este foarte fină, aromată și potrivită chiar și în momentele în care ai musafiri și nu ai avut timp să te pregătești cu ceva mai complex. PRepar-o și familia ta va rămâne de-a dreptul uimită.

Uite cum faci prăjitura de casă cu iaurt

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g amidon
  • 325 g iaurt grecesc de bună calitate
  • 1 plic zahăr vanilat

Modul de preparare:

Se separă cu grijă gălbenușurile de albușuri, iar apoi se mixează albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.

Citește și: Amandină de casă cu ness: desertul copilăriei

Gălbenușurile se mixează împreună cu zahărul vanilat, adăugând treptat și zahărul tos. Trebuie să obțineți o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.

Se încorporează iaurtul după care se adaugă treptat și amidonul iar la final încorporăm cu mare grijă spuma de albușuri.

Se va tapeta o tavă de 18 cm cu hârtie de copt și apoi se transferă compoziția în ea. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 40-45 minute. La final se pudrează cu zahăr pudră și se ornează cu fructe de sezon.

Ași obținut astfel una dintre cele mai simple dar și mai fine prăjituri preparate în casă. Vă garantăm că va fi pe placul tuturor celor dragi și vă dorim Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi