Din cele mai vechi timpuri, oamenii au încercat să trateze diferitele afecțiuni cu care se confruntau cu lucrurile din jurul lor. Plante din natură sau frunze ale unor copaci îi ajutau pe aceștia să se facă bine, iar remediile au fost transmise din generație în generație, până în vremurile noastre.
Acesta este un remeidu vechi de 3500 de ani
De mii de ani, oamenii cultivă măslini, pe care îi folosesc în medicamente, dar și pentru hrana zilnică. Puțină lume știe, însă, cât de benefice sunt frunzele de măslin.
Potrivit specialiștilor, frunzele de măsline au proprietăți de vindecare incredibil. Acestea pot vindeca gonoreea, pneumonia, gripa, tuberculoza, herpesul, meningita, hepatita B, dar și alte boli grave. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin oleuropeină.
Acest polifenol ajută la diminuarea colesterolului rău și a tensiunii arteriale și poate oferi protecție împotriva declinului cognitiv.
Acestea luptă împotriva inflamației, infecțiilor și îmbătrânirii și ajută la regenerarea unui sistem imunitar afectat. Încă din Egiptul Antic, frunzele de măslin erau nelipsite din tratamente. Potrivit specialiștilor, activitatea antioxidantă a frunzelor de măslin este mai mare ca cea a ceaiului verde.
Chiar dacă frunzele de măslin sunt mai puțin cunoscute decât fructele acestui arbore și uleiul extras din ele, mai multe studii științifice au demonstrat faptul că ar trebui să fie folosite mai des, deoarece sunt extrem de benefice pentru întregul organism.
Ceaiul din frunze de măsline este uimitor multor afecțiuni, așa că este de mare ajutor în cazul în care te confrunți și tu cu probleme de sănătate:
Iată cum se prepară acest ceai
Ai nevoie de:
- 15 – 20 frunze uscate de măslin
- 300 de mililitri de apă fiartă.
Cele mai bune frunze de măslin sunt cele culese primăvara, apoi se pot lăsa în aer liber la uscat. Odată ce sunt uscate, se pun într-un borcan de sticlă și se lasă într-un loc răcoros. Le poți găsi și la farmaciile naturiste.
Se adaugă apă la fiert, apoi se pun frunzele în apa care fierbe și se lasă să fiarbă împreună timp de aproximativ 10 minute. Se strecoară ceaiul și se lasă să se răcească timp de 15 minute. Adaugă lămâie și miere pe gustul tău și consumă-l imediat. După câteva zile de consum zilnic al acestui ceai, vei observa că te vei simți mult mai bine.