Ingrijire

Care este, de fapt, diferența între răceala și gripă. PRIN ASTA îți dai seama rapid

Care este, de fapt, diferența între răceala și gripă. PRIN ASTA îți dai seama rapid
Care este, de fapt, diferența între răceala și gripă. PRIN ASTA îți dai seama rapid

La o prima vedera gripa si raceala par a fi una si aceeasi, insa ele se deosebesc foarte mult inca de la primele semne. Iata cum iti dai seama de diferenta dintre acestea!

Cum deosebesti exact raceala de gripa

Pentru a te putea trata corespunzator este esential sa stii ce boala indica simtpomele pe care le ai. Medicul isi da seama din primul moment daca suferi de o raceala minora sau de o gripa severa. In mod evident, raceala este mai usoara decat gripa. Ea actioneaza pe o durata mai scurta de timp, iar simptomele nu sunt atat de severe ca in cazul gripei.

In general, o raceala debuteaza lent cu simptome precum stranutul, oboseala si durerile in gat. Desi acestea sunt suparatoare, ele nu sunt extrem de grave. De cele mai multe ori pielea isi modifica nuanta si devine usor galbuie sau palida, iar mucozitatile nazale cresc cantitativ si isi modifica textura. Daca este tratata la timp raceala dispare usor si iti permite sa iti desfasori activitatile zilnice in continuare.

Atunci cand te confrunti cu o gripa debutul este unul mult mai agresiv, cu stari de oboseala puternice, dureri de cap, dureri in gat, temperatura ridicata a corpului, dureri musculare, senzatie de greata, frisoane si chiar tuse. Aceasta te tine la pat cel putin cateva zile si daca nu este tratata in mod corespunzator poate dezvolta complicatii. Este indicat sa mergi la medic cat mai curand posibil si sa urmezi cu strictete tratamentul pe care acesta il va prescrie.

Racelile pot aparea pe tot parcurusl anului daca nu te protejezi de curent, daca sistemul tau imunitar nu este suficient de puternic sau daca iei contact cu un virus care iti afecteaza caile respiratorii. Gripa se intalneste frecvent in timpul sezonului rece, cand sistemul imunitar este sensibil. Ea se poate manifesta care urmare a unor epidemii puternice.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire