Ingrijire

Rețetă mănăstirească pentru imunitate: ai nevoie de o ridiche neagră, miere de albine și hrean

Rețetă mănăstirească pentru imunitate: ai nevoie de o ridiche neagră, miere de albine și hrean
Rețetă mănăstirească pentru imunitate: ai nevoie de o ridiche neagră, miere de albine și hrean

Această rețetă mănăstirească pentru imunitate și sănătatea întregului organism face minuni! Este naturală și are numai trei ingrediente deosebit de benefice, fiind perfectă în sezonul rece când avem nevoie de întărirea sistemului imunitar.

Rețetă mănăstireasc pentru imunitate – cum se prepară

Ridichea neagră este cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale antimicrobiene, antiinflamatorii și antiseptice. Este un adevărat pansament natural folosit cu succes în problemele sistemului respirator, probleme cu vezica biliară, inflamații de orice fel.

Ridichea neagră asociată cu mierea de albine și hreanul au proprietatea de a stimula sistemul imunitar să funcționeze la capacitate maximă. Astfel sunt combătute cu succes: gripa, virozele, bronșita, tusea seacă sau productivă. Rețeta de mai jos include cantitățile corecte și modul de preparare străvechi folosit de maicile de la mănâstirea Poolovragi din județul Gorj.

Ingrediente

• 1 ridiche neagră potrivită

• 100 g de miere polifloră

• 50 g de hrean ras

Mod de preparare:

Se dă hreanul pe răzătoarea mică și se amestecă bine cu mierea de albine. Ridichea neagră se spală bine (fără să se curețe de coajă), se usucă și se scobește în mijloc. Se scoate miezul din interior și se umple cu pasta de miere și hrean. Se așază într-un bol și se lasă să stea la macerat vreme de 2 zile. Este important ca ridichea să stea dreaptă, deoarece pe parcursul celor 48 de ore în centru se va crea un lichid subțire, ca un sirop, și există riscul ca acesta să se verse.

După cele 2 zile, se toarnă siropul obținut într-un borcănel de sticlă. Se scobesc ușor și pereții ridichii, care se adaugă peste sirop. Se închide borcanul ermetic și se păstrează într-un loc răcoros și întunecos din casă. Se administrează la nevoie câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi.

Mare atenție! Dacă suferiți de afecțiuni cronice sau urmați un tratament medicamentos trebuie să cereți sfatul medicului înainte de a apela la acest remediu naturist.

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire