Sfaturi

Vinete la borcan pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt cele mai gustoase

Vinete la borcan pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt cele mai gustoase
Vinete la borcan pentru iarnă. Așa se păstrează cel mai bine și sunt cele mai gustoase

Dacă vrei să pui vinete la borcan pentru iarnă, trebuie să încerci această rețetă. Vor ține foarte bine în cămară sau în beci și gustul lor este pur și simplu inconfundabil. Fiecare gospodină ar trebui să încerce măcar o dată în viață această rețetă.

Cum pui vinete la borcan pentru iarnă

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 2 kg vinete
  • 500 g ceapă (opțional)
  • 1 căpățână usturoi
  • 200 ml apă
  • trei linguri de ulei
  • 80 ml oțet 9%
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri sare

Vinetele se spală, se curăță de capete și de coajă. Se taie în bucăți sau în fâșii, după preferința fiecăruia. Ceapa se curăță și se taie peștișori, iar usturoiuld e asemenea se curăță și se pisează sau se taie felii.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins și apoi se pun vinetele, care se lasă să se rumenească puțin pe toate părțile. Se transferă apoi într-un vas și se lasă la răcit.

După ce s-au răcit, într-un vas se așează un strat de vinetele, un strat de ceapă și usturoi și condimente după gustul fiecăruia.

Într-o oală se pune apa la fiert și se adaugă zahărul și sarea. După ce apa a dat în clocol și zahărul din ea s-a topit, se adaugă oțetul și se oprește focul. Această apă se pune peste vasul cu vinete, se acoperă totul și se lasă timp 12 ore.

Se spală borcanele bine și se așează vinetele cu ceapă, apoi se toarnă din marinadă deasupra. Se închid bine borcanele și apoi se sterilizează într-un vas mare cu apă. Se întorc cu capacele în jos și se lasă la răcit treptat, acoperite de pături. După ce s-au răcit se va verifica fiecare borcan în parte pentru a vă asigura că este bine sterilizat și capacul este etanș. Se depozitează în cămară și vor rezista cu succes pe tot timpul iernii, dacă borcanele sunt bine sterilizate!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi