Sfaturi

Prăjitură pufoasă fără făină și ulei. Este gata cât ai clipi, cu puține ingrediente

Prăjitură pufoasă fără făină și ulei. Este gata cât ai clipi, cu puține ingrediente
Prăjitură pufoasă fără făină și ulei. Este gata cât ai clipi, cu puține ingrediente

Încearcă și tu acastă părjitură pufoasă de casă, car enu necesită făină, ulei sua unt. Este un adevărat deliciu pentru care ai nevoie de ingreiente puține și de timp redus. Se face cât ai clipi și are un gust foarte bun și o consistență aparte.

Cum faci cea mai bună prăjitură pufoasă de casă

Ingrediente de care vei avea nevoie:

  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 350 g iaurt natural
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri amidon
  • Coaja rasă de la 1 lămâie

Modul de preparare super simplu:

Pentru început albușurile se separă de gălbenușuri. Acestea se bat cu un praf de sare până ce devin spumă tare.

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul și se bat cu mixerul până ce se deschid la culoare și devin cremoase. Apoi se adaugă iaurtul, amidonul și coaja răzuită de lămâie.

Se încorporează apoi și albușurile, cu ajutorul unei spatule și cu mișcări ample, pentru a obține o compoziție cât mai aerată. Așa veți avea la urmă o prăjitură foarte pufoasă.

Aluatul se va transfera într-o tavă de copt rptundă, cu diametrul de 20 cm. Aceasta trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt, sau unsa cu puțin unt și tapetată cu făină. Tava se dă la cuptor pentru 20-30 de minute, la temperatura de 180 de grade. Încercați cu o scobitoare să verificați dacă prăjitura voasră s-a copt corespunzător.

La final se ornează cu zahăr pudră, cremă sau orice altceva doriți. Se servește cel mai bine rece și este de-a dreptul senzațională. Consistența acestei prăjituri de casă o să vă impresioneze de la prima felie! Poftă bună tuturor!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi