Sfaturi

Papanași moldovenești aromați și ușor de preparat. Buni de te lingi pe degete

Papanași moldovenești aromați și ușor de preparat. Buni de te lingi pe degete
Papanași moldovenești aromați și ușor de preparat. Buni de te lingi pe degete

Aceasta este una dintre cele mai vechi rețete de papanași moldovenești, păstrată din mamă în fiică. Sunt absolut delicioși, foarte fragezi și aromați și unde mai pui că se fac și foarte repede. Sunt ideali prăjiți în ulei, dar pot fi și fierți dacă doriți o variantă mai sănătoasă. Ingredientele sunt simple și modul de preparare este unul foarte ușor, fără bătăi de cap.

Rețetă de papanași moldovenești foarte fragezi și gustoși

Ingrediente pentru papanași:

  • 500 grame brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 100 grame de zahăr
  • un plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriță praf de copt
  • 250 ml chefir
  • 200 g făină

Mod de preparare:

Pentru început ouăle se bat bine cu zahărul și apoi se adaugă brânza de vaci și se omogenizează. Se adaugă zahăul vanilat, praful de copt, chefirul și făina. Aluatul se omogenizează foarte bine.

Se pune la încins o tigaie încăpătoare,  cu puțin ulei în ea. Papanașii se formează ușor cu lingura sau în palmă și se așează în uleiul bine încins. Se prăjesc la foc mic, pe o parte și pe cealaltă până ce se rumenesc frumos. Se transferă într-un vas curat. Se pot servi calzi sau chiar și reci ca atare, sau alături de dulceață, smântână, cremă de ciocolată sau orice altceva vă face plăcere. Poftă bună tuturor!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi