O rețetă deosebită pentru iarnă este cea de dovlecei marinați în suc de roșii. Nu trebuie să lipsească din cămara unei gospodine desăvârșite! Iată cum prepari cea mai bună conservă de dovlecei pe care ai gustat-o vreodată!
Cum faci dovlecei marinați în suc de roșii pentru iarnă
Acestea sunt ingredientele necesare:
- 1,2 kg dovlecei
- 1 litru de apă
- 125 ml sos de tomate
- 4 linguri oțet
- 1 linguriță muștar
- 4 frunze mărar
- 4 căței de usturoi
- 4 frunze de cireș
- 1 ardei iute
- 75 g zahăr
- 30 g sare
Modul de preparare este următorul:
Pentru început dovleceii se spală și se taie capetele. Se taie apoi în bucățele după preferințe.
Se prepară apoi o marinadă dintr-un litru de apă, zahăr, sare, suc de roșii și muștar. Se lasă la fiert 15 minute.
Borcanele se sterilizează la cuptor, apoi în fiecare borcan ce va pune: o frunză de mărar, un cățel de usturoi, 1 frunză de cireș și câteva feliuțe de ardei iute.
Se adaugă apoi și bucățelele de dovlecel și se umple fiecare borcan cu apă fierbinte. Se lasă 10 minute și apoi apa se scurge. Se umple apoi fiecare borcan cu marinada pregătită mai devreme și se adaugă o lingură de oțet.
Se închid borcanele bine cu capac curate și se înorc cu gura în jos. Se acoperă cu pături și se lasă să se răcească treptat, măcar 24 de ore. Apoi se întoarce fiecare borcan și se verifică, după care se așează în cămară. Acest fel de conservă se păstrează foarte bine dacă borcanele au fost sterilizate în mod corespunzător.
Dovleceii marinați astfel pot fi serviți cu succes ca atare sau lângă orice fel de friptură, tocăniță, mâncare de legume sau carne. Sunt fabuloși și merită încercați măcar o dată.