Suntem în sezonul vinetelor așa că trebuie să profitați la maxim de această rețetă de vinete umplute! Este pur și simplu extraordinară chiar și pentru persoanele care nu se dau în vânt după această legumă. Acest fel de mâncare are o aromă deosebită, foarte gustoasă!
Cum faci cele mai bune vinete umplute cu cartofi și mozzarella
Pentru a prepara acest fel de mâncare ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kilogram de vinete proaspete
- jumătate de kilogram de cartofi
- o ceapă
- 200 grame de mozzarella
- sare și piper
- trei linguri de parmezan dat prin răzătoarea mică
- ulei de măsline
- verdeață (opțional)
Cum se prepară această bunătate:
Vinetele se spală, li se taie codințele și se curăță pe jumătate! Se bagă apoi la cuptor într-o tavă cu hârtie de copt sau unsă cu ulei, cu partea curățată în sus. Se stropesc cu puțin ulei de măsline și se coc 15 minute.
Între timp cartofii se spală bine, se curăță de coajă și se taie în cuburi. Se vor fierbe în apă cu sare.
Ceapa se taie peștișori și se pune la foc mic, într-o tigaie cu puțin ulei. Atenție! Nu se va rumeni puternic, ci se lasă doar să se înmoaie puțin.
Într-un vas încăpător se amestecă cartofii fierți și scurși bine, ceapa călită, condimentele, mozzarella și 2 linguri de ulei de măsline. Se poate adăuga și verdeață, după preferințe. Se scot vinetele din cuptor, se face puțin loc în mijlocul lor și se umplu cu această compoziție delicioasă. Se mai dă totul la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Focul trebuie să fie cât mai mic, brânza să se topească lent.
Când se scot vinetele umplute din cuptor se presară parmezan răzuit deasupra lor. Se pot servi ca atare sau ca și garnitură lângă o bucată de carne, un șnițel, etc. Veți da lovitura cu această rețetă nemaipomenită!