Ingrijire

Sirop natural pentru întărirea imunității. Ține bolile de sezon la distanță: 100g hrean, 4 lămâi, …

Sirop natural pentru întărirea imunității. Ține bolile de sezon la distanță: 100g hrean, 4 lămâi, ...
Sirop natural pentru întărirea imunității. Ține bolile de sezon la distanță: 100g hrean, 4 lămâi, ...

Acest sirop natural pentru întărirea imunității se folosește în special în sezonul rece și reuștește cu succes să țină la distanță virozele și chiar gripa. Întărește sistemul natural de apărare al organismului și te ajută pe termen lung. Iată cum îl prepari acasă foarte ușor!

Cel mai eficient sirop natural pentru întărirea imunității

Ce ai nevoie:

• 80 de grame de hrean
• 4 lămâi
• 3 linguri de miere
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 bucată mică de rădăcină de ghimbir (2 cm)

Cum se prepară:

Hreanul și ghimbirul se spală și se curăță de coajă. Se pasează cu ajutorul unui blender. Lămâia se spală bine și se stoarce sucul ( trebuie să fie doar suc limpede, fără sâmburi , fără miez).  Se toarnă apoi sucul de lămâie peste amestecul obținut din hrean și ghimbir și se omogenizează. La final se adaugă și praful de scoțișoară și se amestecă totul bine.

Trebuie să obțineți un amestec de consistența unui sirop mai srog. Acesta se pune într-o sticlă de sticlă închisă la culoare. Sticla trebuie să fie foarte bine spălată, eventul sterilizată în cuptor și răcită, înainte de a turna siropul în ea. Se închide cât mai bine și se ține la frigider.

Se ia câte o lingură din acest amestec după masă sau în timpul mesei, de două ori pe zi, cel puțin 15 zile. Se face o pauză de o săptămână, apoi se poate relua.

Pe lângă beneficiile pe car ele aduce pentru imunitate, acest sirop natural contribuie și la stimularea metabolismului, fiind de mare ajutor atunci când vreți să pierdeți din kilogramele în plus.

Hreanul este bogat in vitamina C, potasiu, vitaminele B1, B2 si B6, fier, magneziu si fosfor, fiind un aliat de nădejde pentru organism. Combate cu succes oboseala și ajută la dezvoltarea florei bacteriene benefice, cintribuind astfel și la o digestie mult mai bună.

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire