Coada calului este una dintre cele mai apreciate plante încă din cele mai vechi timpuri. Datorită conținutului ridicat în siliciu și a compușilor antioxidanți, coada calului reprezintă un remediu naturist de mare folos în numeroase afecțiuni. Tinctura obținută din această plantă este foarte benefică pentru întărirea sistemului osos și a articulațiilor.
Cum se obține tinctura de coada calului și la ce este bună
Ingrediente necesare pentru tinctură:
– 200 g de coada-calului
– 200 ml de alcool alimentar de 60 de grade
Cum se prepară:
Această tinctură de coada calului se prepară foarte uțor și nu necesită mult timp sau efort. Procesul de macerar este cel mai important deoarece prin macerare, siliciul din coada-calului este mult mai ușor absorbit în corp.
Tot ce trebuie să faceți este să tocați mărunt plantele proaspete și să le puneți într-un borcan de sticlă curat și sterilizat în prealabil. Turnați peste plante alcoolul, închideți recipientul și așteptați 10 zile să se macereze. Strecurați și păstrați tinctura obținută în sticluțe de culoare închisă.
Mod de administrare
Se iau câte 50 ml de tinctură pe zi, diluată cu o cantitate egală de apă.
Cura durează 3 săptămâni, și se poate face de mai multe ori pe an, cu o pauză de 3 luni între.
Această cură este deosebit de benefică în special pentru persoanele care au dureri de oase, care se confruntă cu probleme ale sistemului osos și ale articulațiilor. Coada calului contribuie din plin la sudarea oaselor și îmbunătățește foarte mult mobilitatea articulațiilor.
Dacă vă confruntați cu dureri reumatice sau articulare apelați la această tinctură și veți constata o ameliorare rapidă. Totodată, includeți în alimentație produse bogate în siliciu cum ar fi spanacul, rădăcinoase, nuci și cerealele integrale precum orzul, ovăzul și orezul brun.
Dovezile acumulate în ultimii 30 de ani de cercetări științifice atestă faptul că siliciul are un rol extrem de important în sănătatea oaselor și a țesuturilor conjunctive.