Sfaturi

Clătite umplute cu brânză și pui. Sunt atât de bune că nu te mai oprești din mâncat

Clătite umplute cu brânză și pui. Sunt atât de bune că nu te mai oprești din mâncat
Clătite umplute cu brânză și pui. Sunt atât de bune că nu te mai oprești din mâncat

Aceste clătite umplute cu brânză și pui te vor lăsa fără cuvinte! Sunt atât de bune încât și cei mari și cei mici le vor adora pur și simplu, așa că trebuie să le încercați măcar o singură dată. Uite cum se prepară foarte ușor cele mai bune clătite pe care le-ai gustat vreodată.

Clătite umplute cu brânză și pui, un deliciu pentru toată familia

Pentru a prepara aceste clătite grozave ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente  pentru clătite:

1,5 pahar făină
1 pahar apă fierbinte
2 pahare lapte
3 ouă
jumătate linguriță sare
1 linguriță zahăr

Ingrediente pentru umplutură:

300 grame piept de pui
1 ardei kapia
1 ceapă
200 grame cașcaval
Cremă de brânză 120 g
Sare și piper

Mod de preparare:

Mai întâi se vor prepara clătitele. Ouăle se bat foarte bine până ce compoziția devine spumoasă, apoi se adaugă un pahar de lapte și se amestecă încontinuu. Treptat se adaugă făina, iar apoi se adaugă uleiul, saea, zahărul și laptele rămas. La final se toarnă peste compoziție apa fierbinte, amestecând energic.

Clătitele se coc la foc iute și apoi se țin acoperite cu un capac, până ce este gata compoziția cu care urmează să fie umplute.

Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în două linguri de ulei. Se adaugă apoi și pieptul de pui care a fost spălat și tăiat cubulețe. Când puiul este aproape gătit, se adaugă și ardeiul kapia tocat mărunt și se condimentează.

Se umple apoi fiecare clătită cu amestecul din carne de pui și o lingură de cașcaval dat prin răzătoare și se împăturesc. Se așează frumos în tavă și peste fiecare clătită se pune câte o lingură de cremă de brânză. Se dau la cuptor pentru 30 de minute și se servesc atât calde cât și reci, după preferințele fiecăruia. Poftă bună tuturor!

 

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi