Sfaturi

Prăjitură de casă cu mere și bezea. Se face cât ai clipi și este foarte bună

Prăjitură de casă cu mere și bezea. Se face cât ai clipi și este foarte bună
Prăjitură de casă cu mere și bezea. Se face cât ai clipi și este foarte bună

Această prăjitură de casă cu mere și bezea este atât de bună încât nu o să te mai saturi de ea și o să o prepari încontinuu. Unde mai pui că se face și foarte repede, din ingrediente simple pe care cu siguranță le ai prin bucătăria ta. Este o rețetă veche, pe care mamele și bunicile noastre o preparau chiar și la sărbători. Gustul ei deosebit îi va uimi pe toți cei dragi ai tăi!

Cum faci cea mai gustoasă prăjitură de casă cu mere și bezea

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 12 linguri de făină
  • 1 praf de copt

Ingrediente pentru umplutură: 1 kg mere, zahăr după gust, un cubuleț de unt

Mod de preparare:

Gălbenușrile se separă de albușuri. Pentru început gălbenușurile se amestecă cu zahărul și se freacă cu o lingură de lemn până ce compoziția devine deschisă la culoare și își mărește volumul. Uleiul se va adăga apoi în fir subțire, amestecând încontinuu. Se adaugă laptele și se omogenizează totul foarte bine.

Făina se cerne și se amestecă cu praful de copt, după care se adaugă treptat peste compoziția din gălbenușuri. Se încorporează toată și se amestecă cu mișcări ample, verificând să nu mai existe cocoloașe.

Aluatul obținut se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute.

Cât aluatul se coace, se va prepara umplutura. Merele se spală, se curăță și se dau prin răzătoare. Într-o cratiță încăpătoare acestea se vor căli în unt, cu câteva linguri de zahăr, după gust.

Albușurile se bat cu 8 linguri de zahăr până ce compoziția este tare și lucioasă.

Când blatul este copt se pun merele călite deasupra și la final un strat de albușuri. Se dă totul la cuptor penru încă 10 minute sau până când bezeaua de deasupra se rumenește ușor. Prăjitura se lasă la răcit înainte de a fi consumată. Poftă bună tuturor!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi