Sfaturi

Cea mai bună prăjitură cu nuci și cremă fină. Rețetă veche

Cea mai bună prăjitură cu nuci și cremă fină. Rețetă veche
Cea mai bună prăjitură cu nuci și cremă fină. Rețetă veche

Aceasta este poate cea mai bună prăjitură cu nuci pe care ai gustat-o vreodată! Are un blat foarte aromat și o cremă fină, care transformă acest desert într-unul regal. Este un preparat delicat care poate fi prezent cu succes pe mesele de sărbătoare și nu numai!

Prăjitură cu nuci și cremă fină, aromată

Ingrediente necesare:

Pentru aluat

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g iaurt
  • 150 g zahar
  • o lingurita praf de copt
  • 3 galbenusuri

Pentru cremă 

  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 3 albusuri

Modul de preparare:

Mai întâi se prepară aluatul. Untul moale, la temperatura camerei, se amestecă bine cu zahărul. Apoi se adaugă făina și praful de copt, puțin câte puțin. Se adaugă gălbenușurile și iaurtul și se amestecă până ce obțineți un aluat omogen. Aluatul se împarte în trei părți egale. O foaie se va întinde într-o tavă în care ați pus hârtie de copt. Se coace la 180 grad epână trece testul scobitorii. Ulterior se coc la fel și celelalte foi.

Pentru cremă se amestecă făina cu zahărul și nucile. Untul se topește pe baie de aburi și se adaugă laptele. Se lasă compoziția la răcorit, cât timp albușurile se bat spumă. Se încorporează apoi spuma de albușuri în compoziția cu unt și lapte. Se adaugă îngredientele uscate, amestecând ușor cu mișcări ample.

Foile se umplu cu această cremă și la final, peste ultimul strat, se presară nucă măcinată. Veți obține o prăjitură aerată, cu un blat foarte aromat și o cremă pur și simplu delicioasă! Poftă bună tuturor!

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi