Sfaturi

Cum faci pizza de casă cu blat pufos. Va ieși o bunătate desavârșită

Cum faci pizza de casă cu blat pufos. Va ieși o bunătate desavârșită
Cum faci pizza de casă cu blat pufos. Va ieși o bunătate desavârșită

Cu rețeta aceasta de pizza de casă cu blat pufos scapi pentru totdeauna de comenzile la pizzerie. Va ieși atât de bună încât vei surprinde întreaga familie. Blatul va fi pufos și ușor crocant, iar umplutura rămâne fragedă și aromată fără să se usuce excesiv.

Rețetă de pizza de casă cu blat pufos. Cum faci aluatul perfect

Desigur există numeroase rețete de aluat de pizza și cu siguranță multe dintre ele sunt deosebit de bune. Noi însă garantăm pentru aceasta. Este un aluat care nu necesită multă frământare și se face ușor.

Ingrediente necesare pentru aluatul de pizza:

  • 350 de grame de făină
  • jumătate de pliculeț de drojdie uscată
  • 40 ml ulei de măsline
  • un praf de sare
  • o linguriță de zahăr
  • 200 ml de apă caldă

Pentru a prepara aluatul se cerne făina și se amestecă cu drojdia. Se adaugă apoi sarea, zahărul și treptat se toarnă apă. Se frământă ușor, se mai adaugă puțină apă. Apoi se adaugă uleiul de măsline până se încorporează bine și aluatul începe să se desprindă de pe mâini.  Se formează o bilă de aluat și se lasă la dospit într-un loc cald, până ce își mărește volumul.

Cât timp aluatul crește se pregătesc topping-urile pentru pizza. Puteți adăuga orice vă doriți: șuncă de orice fel, piept de pui tăiat cubulețe și rumenit în tigaie, salam, măsline, porumb, ciuperci, ardei gras, roșii, etc.

De asemenea alegeți o brânză care se topește frumos și devine elastică, de exemplu mozzarella sau un cașcaval de bună calitate.

Când aluatul a crescut suficient se întinde pe masa de lucru o foaie cam cât tava de copt a cuptorului. Se pune aluatul în tavă și apoi se unge cu sos de roșii. Se pun apoi topping-urile alese, iar la final, se toarnă deasupra în fir subțire un ou bătut cu o lingură de lapte. Se dă pizza la cuptor cam 20-30 de minute, sau pâmă ce se rumenește frumos. Se lasă să se răcorească înainte să fie tăiată.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi