Stiri

Noi restricții în România, în special pentru cei care călătoresc

Noi restricții în România, în special pentru cei care călătoresc
Noi restricții în România, în special pentru cei care călătoresc

Autoritățile vin cu un anunț neplăcut pentru români: se vor implementa noi resricții în țară pentru a preveni transmiterea noii tulpini de virus. Măsurile îi vizează în special pe cei care călătoresc în perioada următoare.

Care sunt noile restricții impuse de autorități

Atât românii cât și cetățenii europeni care vin din țări din afara UE trebuie să pună la dispoziția autorităților un test negativ PCR pentru COVID-19, făcut cu 48 de ore înainte. Măsura se aplică chiar și celor care au făcut vaccin. Persoanele nevaccinate vor sta în carantină pentru 10 zile.

Cetățenii europeni care vin din state UE trebuie să aibă certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală care vin din state UE aflate în zona roșie de risc epidemiologic vor fi carantinate 19 zile. Nevaccinații din Ue din Zona roșie , carantina 10 zile .

Cei care sunt nevaccinați, nu au trecut prin boală și nu au test PCR stau în carantină 14 zile.

CNSU va actualiza lista statelor din Africa, ai căror cetățeni nu pot intra temporar în România.

Deoarece specialiștii anticipează o posibilă creștere a incidenței în următoarele săptămâni, vaccinarea rămâne cea mai eficientă și importantă formă de protecție, mai ales a celor din categoriile vulnerabile, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Având în vedere numărul mare de români așteptați să revină în țară în perioada sărbătorilor de iarnă, a fost analizată utilizarea, începând cu data de 20 decembrie, la intrare în România a formularul de localizare a pasagerului. La nivel guvernamental, se va elabora în acest sens o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare și o cale nouă de legătură, între țară și românii din diaspora, potrivit comunicatului.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri