Sfaturi

Rețetă de post: gogoși pufoase. Nu vei da greș cu ele

Rețetă de post: gogoși pufoase. Nu vei da greș cu ele
Rețetă de post: gogoși pufoase. Nu vei da greș cu ele

Iata o reteta de gogosi de post la care nu vei mai renunta niciodata. Incearca-le si nu iti va parea rau!

Iti este pofta de gogosi insa posesti? Nu iti fa nicio grija! Cu ajutorul acestei retete vei obtine cele mai pufoase si mai gustoase gogosi, fara sa folosesti ingrediente de frupt. Cu acest desert vei incanta toata familia si vei continua sa il prepari chiar si dupa ce postul va trece. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara aceste gogosi de post!

Ingrediente:

  •  o jumatate de kilogram de faina alba
  • 200 de ml de apa
  •  50 ml de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  •  o lingura de esenta de vanilie
  • 25 de grame de drojdie proaspata
  •  un varf de cutit de sare
  •  ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare:
Intr-un castron mic se pun drojdia, doua trei linguri de apa calduta si o lingura de zahar si se amesteca foarte bine. Se lasa maiaua la crescut. Intre timp, intr-un vas mai mare se amesteca faina, restul de zahar, sarea si zaharul vanilat. Se pune apa la incalzit si se adauga maiaua peste ingredientele uscate. Apa calduta se toarna peste compozitie impreuna cu uleiul si esenta de vanilie.

Aluatul se framanta bine si se lasa la crescut cel putin 30-40 de minute. Se imparte apoi in doua bucati din care se intind, pe o suprafata pudrata cu faina, doua foi. Cu ajutorul unui pahar se formeaza gogosile si se pun la prajit in ulei foarte bine incis. Daca iti doresti, le poti umple cu gem sau dulceata. La final se pudreaza gogosile cu zahar. Se servesc calde.

Pofta buna!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi