Rugaciuni

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae. Te scapă de toate relele

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae. Te scapă de toate relele
Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Nicolae. Te scapă de toate relele

În fiecare an la data de 6 decembrie este sărbătorit Sfântul Nicolae. Copiii așteaptă cu nerăbdare să vadă cadourile în ghetuțe, iar părinții se bucură de liniștea și pacea pe care o oferă această sfântă sărbătoare. Iată o rugăciune puternică și grabnic folositoare care se rostește în această zi și aduce bunăstare.

Rugăciune către Sfântul Nicolae

„O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.”

Sfântul Nicolae mai este numit şi “Făcătorul de minuni”, patron al Greciei şi al altor oraşe din Apusul Europei, este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București păstrează mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, dăruită, potrivit documentelor, de Arhiepiscopia din Bari domnitorului Mihai Viteazu.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni