Stiri

Premierul Ciucă, apel pentru românii care vor sa ajute refugiații

Premierul Ciucă, apel pentru românii care vor sa ajute refugiații
Premierul Ciucă, apel pentru românii care vor sa ajute refugiații

Premierul Nicolae Ciucă face un apel pentru toți românii care vor să ajute Ucraina, sa acceseze platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”. În scurt timp un transport cu ajutoare va pleca spre Ucraina.

Ce pot face românii care vor să ajute vecinii ucrainieni în aceste vremuri dificile

Premierul a anunțat că o platformă specială a fost pusă în funcțiune, pentru a gstiona mai ușor situația. Un prim transport de ajutoare pleacă spre UCraina astăzi.

„La nivelul Guvernului funcționează o platformă pe care s-au înscris acești donatori, acești oameni de bine, și în momentul de față am reușit să gestionăm și să coordonăm toate aceste materiale și echipamente și începând din această seară vom avea un prim transport care va pleca spre Ucraina”,  a declarat astăzi premierul, înaintea ședinței de Guvern.

„În continuare îi rog pe toți cei care vor să facă acest gest de solidaritate să acceseze această platformă și în felul acesta vom putea să direcționăm toate aceste ajutoare acolo unde este nevoie și într-un mod cât se poate de bine coordonat și gestionat”, a mai spus acesta.

Totodată, premierul României solicitp de la toți membrii Cabinetului să să ia în continuare măsuri concrete și într-un timp cât mai scurt „pentru a putea să gestionăm această situație începând de la punctele de trecere a frontierei până la cele mai mici detalii în interiorul țării”.

Până cum în jur de 25.000 de ucrainieni au trecut granița României, pentru a se adăposti de război. Românii s-au mobilizat în număr mare și au mers la graniță cu mâncare, pături, haine și tot ce este necesar în aceste vremuri de restriște. În total peste 400.000 de ucrainieni au trecut granița în România, Polonia, Ungaria și alte țări.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri