Stiri

Președintele american Joe Biden a făcut un anunț de ultima oră în contextul războiului din Ucraina

Președintele american Joe Biden a făcut un anunț de ultima oră în contextul războiului din UCcaina
Președintele american Joe Biden a făcut un anunț de ultima oră în contextul războiului din Ucraina

Președintele american Joe Biden a făcut declarații de ultima oră și a asigurat pe toată lumea că nu va intra într-un război cu Rusia. Totodată președintele SUA a anunțat că va trimite armament în Ucraina și un ajutor umanitar de un miliard de dolari.

Anunț important de la Joe Biden

Joe Biden a vonfirmat faptul că va trimite ajutoare în Ucraina, dar a ținut să sublinieze că nu se va implica în război și nu va începe o luptă cu Rusia.

”Împreună cu aliații noștri sprijinim Ucraina în lupta ei pentru libertate. Asistență militară, economică, umanitară, un miliard de dolari asistență umanitară pentru Ucraina…

Vom ajuta poporul ucrainean în lupta sa împotriva atacului și pentru a le ușura suferința”, spune președintele Joe Biden.

”Dar vreau să fiu clar. Forțele noastre nu se implica în conflictul cu forțele armate ruse în Ucraina. Forțele noastre nu merg în Europa pentru a se lupta cu rușii, ne ajutăm, îi ajutăm, vrem să îi ajutăm să îi oprească pe ruși, trimitem armament, trimitem nave prin România, prin Polonia, prin alte țări din zonă, aliații din NATO, vom apăra însă fiecare centimetru din teritoriul NATO împotriva invaziei. Orice centimetru din teritoriul țărilor membre NATO va fi apărat”, a mai spus președintele SUA.

„De-a lungul istoriei, noi am învăţat această lecţie: atunci când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunile comise, generează şi mai mult haos, îşi continuă acţiunile, iar costurile şi ameninţările pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume cresc”, a declarat preşedintele Biden în discursul rostit în Congresul SUA.

„Tocmai de aceea a fost creată Alianţa Nord-Atlantică, pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Europa după al II-lea Război Mondial. Statele Unite sunt membru al acestei Alianţe, alături de alte 29 de naţiuni. Acest lucru contează, diplomaţia americană contează”, a argumentat preşedintele SUA.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri