Stiri

Sirop natural pentru intarirea imunitatii. Reteta exacta

Iti prezentam o reteta de sirop natural care tine la distanta bolile. Acest sirop este bun pentru imunitatea scazuta in timpul iernii si amelioreaza simptomele bolilor pulmonare si ale gripei.

Multe din siropurile din comert au un exces de zahar si conservanti, fapt pentru care nu sunt atat de eficiente precum se scrie pe eticheta. Daca doresti sa ai in casa un sirop 100% natural si bun pentru sanatate, ai nevoie doar de cateva ingrediente cu care il poti prepara singura.

Reteta de sirop natural: Ingredientele necesare

– 4 kilograme de miere de albine;
– un kilogram de fructe (mere, pere sau gutui);
– o ramura de busuioc.

Pune fructele in borcane de 400 de mililitri. Toarna mierea in aceste borcane, in cantitati egale. Inchide borcanele ermetic si asaza-le intr-un loc ferit de lumina sau caldura. Fructele trebuie lasate la macerat aproximativ 6 saptamani. Borcanele se agita de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Dupa cele 6 saptamani, scoate fructele din borcane si pune-le in alte vase. Inchide vasele ermetic si lasa-le la rece, impreuna cu mierea. Fructele se pot consuma sub forma de dulceata, dar si in tratarea anumitor afectiuni, in special in ameliorarea simptomelor racelii si gripei.

Ramura de busuioc trebuie tocata si adaugata in miere. Aceasta se consuma impreuna cu fructele inmuiate. Se poate adauga alcool, insa nu mai mult de 50 de mililitri pentru intreaga cantitate.

Poti alege intre mere, pere si gutui, fructele cu cei mai multi nutrienti si vitamine esentiale. Aceste fructe sunt bogate in fibre si regenereaza celulele, evitand astfel oxidarea acestora. Pe langa gutui sau pere, poti adauga si coacaze negre sau fructe de padure. In siropul facut din miere si busuioc se pot pune si petale de trandafiri, petale de nalba sau flori albe de urzica moarta.

Atentie! Acest articol are rol informativ si nu inlocuieste sfaturile unui medic specialist. Tratamentul pe baza de miere, busuioc si fructe este contraindicat persoanelor alergice la polen.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri