Stiri

Ucraina are termen clar să predea Mariupolul. Rușii au decis

Ucraina are termen clar să predea Mariupolul. Rușii au decis
Ucraina are termen clar să predea Mariupolul. Rușii au decis

Rusia a confirmat faptul că Ucraina a primit un ultimatum pentru a preda Mariupolul. La primele ore ale dimineții de 21 martie orașul trebuie să fie predat, pentru ca rușii să deschidă apoi coridoarele umanitare pentru toți cei care vor să părăsească orașul. Informația a fost confirmată de generalul rus Mihail Mizintsev.

Rusia a decis! Ce se întâmplă după acest ultimatum

Ministerul rus al Apărării a confirmat faptul că Ucraina are termen până la primele ore ale zilei de 21 martie pentru a da un răspuns privind predarea orașului  Mariupol, conform informațiilor transmise de agenția rusă de presă RIA.

„Depuneți armele”, a spus liderul militar rus Mihail Mizintsev rezistenței din Mariupol. El este directorul Centrului național rus pentru managementul apărării.

Comentariile sale au fost făcute într-un briefing distribuit de Ministerul Apărării, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

„Tuturor celor care depun armele le este garantată ieșirea în siguranță din Mariupol”, a adăugat liderul militar. Acesta a mai subliniat faptul că luni, la ora 10.00, ora Moscovei, vor fi deschise coridoarele umanitare pentru ieșirea din Mariupol. Rușii au garantat că nimeni dintre cei care părăsesc orașul prin coridoarele umanitare nu va fi rănit sau ucis.

În intervalul orar 10.00 – 12.00 a fost propusă organizarea unei ieșiri din oraș a militarilor ucraineni și a mercenarilor străini fără arme, în acest caz fiindu-le garantată viața. Apoi ar trebui să urmeze trecerea convoaielor umanitare în oraș și evacuarea civililor.

Reprezentanții ONU, OSCE, Crucea Roșie au fost invitați să însoțească această operațiune umanitară „pe teren”.

Ministerul Apărării face apel la Kiev să manifeste prudență și să desființeze instrucțiunile emise anterior care obligau rezistența din Mariupol să se sacrifice.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri