Stiri

Vladimir Putin are noi cerințe de la Ucraina. Dezvăluiri de ultima oră

Vladimir Putin are noi cerințe de la Ucraina. Dezvăluiri de ultima oră
Vladimir Putin are noi cerințe de la Ucraina. Dezvăluiri de ultima oră

În după amiaza zilei de joi, președintele Rusiei Vladimir Putin a avut o convorbire telefonică cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Putin i-a dezvăluit lui Erdogan care sunt cerințele principale ale Rusiei pentru a stopa războiul din Ucraina. Acestea au fost ulterior dezvăluite de consilierul principal și purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, care a oferit un interviu pentru BBC.

Ce vrea de fapt Putin de la Zelenski

Kalin a făcut parte dintr-un grup extrem de restrâns de oficiali care au ascultat apelul telefonic.  și a dezvăluit că Putin are 4 cerințe.

Prima dintre condiții este acceptarea neutralității din partea Ucrainei și acordul de a nu solicita aderarea la NATO. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părut deschis deja cu privire la asta. Ucraina ar trebui să treacă printr-un proces de demilitarizare totală pentru a nu mai fi un pericol pentru Rusia și limba rusă să aibă protecție în Ucraina.

Vladimir Putin cere de la Ucraina și un proces de denazificare, apect profund ofensator pentru Volodimir Zelenski, care este el însuși evreu iar unele dintre rudele acestuia au murit chiar în Holocaust.

Următoarele cereri sunt mai dificile iar, în apelul său telefonic, Putin a declarat că ar fi nevoie de negocieri față în față între el și președintele Zelensky înainte de a se ajunge la un acord asupra acestor puncte.

Ibrahim Kalin a fost mult mai puțin specific cu privire la aceste probleme, spunând pur și simplu că acestea implică regiunea Donbas.

Deși Kalin nu a intrat în detalii, se presupune că Rusia  va cere ca guvernul ucrainean să renunțe la teritoriul din estul Ucrainei.

Cealaltă presupunere este că Rusia va cere ca Ucraina să accepte în mod oficial faptul că regiunea Crimeei, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014, aparține într-adevăr acum Rusiei. Asta va fi greu de acceptat pentru Ucraina.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri