Stiri

Armata din Ucraina intră în contraofensivă! Declarații de ultim moment

Armata din Ucraina intră în contraofensivă! Declarații de ultim moment
Armata din Ucraina intră în contraofensivă! Declarații de ultim moment

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat miercuri că pregătește o contraofensivă împotriva Ucrainei. „Trecem acum de la modul de apărare la cel de contraofensivă”, a transmis Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit informațiilor furnizate de NEXTA.

Care este planul armatei din Ucraina

Oleksiy Arestovych, un consilier independent al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, anunța că forțele armate pregătesc o contraofensivă la Donețk. Este pentru prima oară într-o săptămână de război, când armata ucraineană când unitățile din Uraina intră în contraofensivă.

„Pentru prima dată în șapte zile de război, unitățile noastre au intrat în ofensivă într-o direcție separată. Cred că aceasta nu este ultima ofensivă, nici ultimul contraatac. În curând va veni timpul când ne vom elibera pământul, nu doar să îl protejăm”, a spus el.

Ce vrea Valdimir Putin și cum s-ar putea încheia războiul

Vladimir Putin grea ca guvernul de la Kiev să recunoască independența republicilor populare Donetk și Lugansk, dar și suveranitatea Rusiei asupra peninsulei Crimeea din Marea Neagră. Totodată, rușii vor ca Ucraina să se angajeze să renunțe la armele nucleare și să se demilitarizeze.

Acest anunț vine în urma negocierilor care au avut loc în Belarus, între delegația din Ucraina și cea din Rusia.

O nouă rundă de negocieri va avea loc în zilele următoare, având în vedere că până în momentul de față nu s-a ajuns la un acord. Președintele ucrainean Zelenski s-a adresat astăzi, 3 martie, poroului ucrainean și nu va da înapoi până când nu își eliberează țara.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri