Stiri

Cum se va trece la școala online: un nou criteriu pentru această decizie

Cum se va trece la școala online: un nou criteriu pentru această decizie
Cum se va trece la școala online: un nou criteriu pentru această decizie

CNSU a adoptat joi o nouă hotărâre prin care se introduce un nou criteriu pentru trecerea la școala online. Nu se va mai ține cont de gradul de vaccinare al profesorilor, ci va conta doar numărul de paturi ocupate din secțiile destinate pacienților infectați cu noul virus.

Ce presupune de fapt noua hotărâre a CNSU

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 13 ianuarie Hotărârea nr. 3 pentru

  • abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19;
  • scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Arad, Hunedoara, Teleorman și Timiș.

Asta înseamnă mai exact că toate școlile vor putea să funcționeze cu prezență fizică atât timp cât numărul de paturi destinate pacienților infectați cu noul virus este de maxim 75%. În cazul în care gradul de ocupare depășește acest prag, școlile din județul respectiv vor trece în sistem online și se vor redeschide doar atunci când acest grad de ocupare va scădea sub 70%

Totodată, în hotărâre se mai specifică și suspendarea cursurilor pentru 10 zile dacă într-o clasă se regăsesc trei cazuri confirmate de infectare.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri