Rugaciuni

Rugăciune în Duminica Floriilor, pentru sănătate, eliberarea de păcate și bunăstarea familiei

Rugăciune în Duminica Floriilor, pentru sănătate, eliberarea de păcate și bunăstarea familiei
Rugăciune în Duminica Floriilor, pentru sănătate, eliberarea de păcate și bunăstarea familiei

Rostește această rugăciune în Duminica Floriilor cu toată credința și evlavia, slăvind pe Dumnezeu. Se spune că aduce sănătatea și pace în casă tot restul anului. În această zi de mare sărbătoare roagă-te bunului Iisus Hristos pentru cele mai ascunse dorințe ale tale și ai încredere că vei reuși să le duci la îndeplinire.

Rugăciune în Duminica Floriilor, de mare ajutor pentru toată familia

“Domnului să ne rugăm,

Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul‑Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I‑a prevestit învierea, Însuţi, Stăpâne, păzeşte‑ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte‑prăznuire.

Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi‑au strigat Ţie: osana, apără‑ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de‑viaţă‑făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Tradiții în ziua de Florii

În această zi sfântă se aprinde o lumânare și pentru cei care au trecut în neființă. În unele zone din țară se duce la biserică colivă de sufletul lor.
Creștinii ortodocși de pretutindeni merg la biserică cu ramuri de salcie pe care preotul le sfințește. Acestea sunt apoi duse acasă și din bătrâni se spune că protejează întreaga familie și gospodărie. În unele zone se consideră că aceste crenguțe au puteri tămăduitoare și sunt păstrate cu sfințenie tot anul care vine.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni