Stiri

Vine frigul în România. Un val de aer polar cuprinde întreaga țară

Vine frigul în România. Un val de aer polar cuprinde întreaga țară
Vine frigul în România. Un val de aer polar cuprinde întreaga țară

Frigul va pune stăpânire pe România în următoarele zile. Temperaturile scad drastic și iarna începe să își intre în drepturi. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut anunțul despre schimbarea dramatică a vremii.

Temperaturile vor scădea chiar și cu până la 10 grade Celsius

Meteorologul Alina Șerban a vorbit în cadrul unei intervenții televizate despre cum va fi vremea în perioada care urmează. Masa de aer rece care a ajuns în România în ultimele zile va persista și va determina o scădere dramatică a temperaturilor în aproape toate regiunile.

Cele mai afectate zone vor fi Oltenia, Muntenia și Moldova, unde temperaturile maxime vor atinge 8-9 grade.

„Masa de aer rece persistă. Azi și mâine va determina o vreme mai rece decât normalul perioadei. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, maximele vor atinge 8-9 grade. În regiunile intracarpatice, în vest și nord-vest, temperaturile vor fi ușor mai ridicate, cu maxime cuprinse între 10 și cel mult 14-15 grade.”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea Plus, meteorologul Alina Șerban.

În noaptea care urmează, se vor înregistra valori de sub 0 grade aproape în toate regiunile. În depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile vor scădea chiar și sub – 10 grade.

Vestea bună este că spre finalul săptămânii temperaturile ar putea să mai crească ușor. Cu toate acestea, săptămâna care urmează va aduce românilor un nou val de frig și fenomene meteo neplăcute.

Vremea pentru următorele două săptămâni

BANAT

În intervalul 8 – 12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11-12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce și temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8-9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de 1-2 grade, în medie. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor sub cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade, iar cea a minimelor de 2-3 grade.

CRIŞANA

În intervalul 8 – 12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11 – 12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 1-2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce și temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8 – 9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 8-9 grade, iar cea a minimelor în jurul a 2 grade.

TRANSILVANIA

Vremea se va răci în intervalul 8 – 11 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 9-10 grade, iar cea a minimelor de la 6 la -3 grade. Între 12 și 15 noiembrie, și temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii de 7 – 8 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6-7 grade, iar cea a minimelor în jurul a -2 grade. Temporar va ploua în intervalul 7 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate.

MOLDOVA

În primele 3 zile ale intervalului și la nivelul acestei regiuni temperaturile vor fi în scădere, de la o medie de 13 la 7 grade pentru maxime și de la 7 la -1 grad pentru minime. Vremea va fi în ușoară încălzire în perioada 11 – 13 noiembrie când media temperaturilor maxime va fi de 9-11 grade, iar cea a minimelor va crește de la -2 la 2 grade. Ulterior, cu mici variații de la o zi la alta, valorile termice vor fi ușor sub cele normale astfel că, până la finalul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra medii ale maximelor de 6…8 grade, iar cele ale minimelor vor fi apropiate de 0 grade.

DOBROGEA

Valorile termice vor fi în scădere până în 10 -11 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 7 grade, iar cea a minimelor, 1-3 grade. Vremea se va încălzi ușor pe 12 și 13 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic cu medii de 11-12 grade la maxime și 3-5 grade la minime. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 9-11 grade și ale minimelor de 2-4 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal. Regimul pluviometric se va menține deficitar, cu ploi în general slabe în intervalul 8-10 noiembrie și posibil după data de 17 noiembrie.

MUNTENIA

Valorile termice vor fi în scădere până pe 10 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 8 grade, iar cea a minimelor 2-3 grade. Temperaturile maxime vor crește ușor pe 12 și 13 noiembrie, devenind apropiate de normalul termic cu medii de 11-12 grade, dar cele minime vor fi în continuare scăzute, 0…2 grade, în medie. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 8-10 grade și ale minimelor de 1-3 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal. Temporar va ploua în intervalul 8 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate.

OLTENIA

Valorile termice vor fi în scădere până pe 10 -11 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 7 grade, iar cea a minimelor 1-3 grade. Temperaturile maxime vor crește ușor pe 12 și 13 noiembrie, devenind apropiate de normalul termic cu medii de 11-12 grade, dar cele minime se vor menține scăzute, 0…2 grade, în medie. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 8-10 grade și ale minimelor de 0…2 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal. Va ploua moderat cantitativ în intervalul 8 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă însemnate.

You may also like

Comments are closed.

More in Stiri