Rugaciuni

Când începe Postul Crăciunului. Rugăciunea care îți aduce sănătate și bunăstare

Când începe Postul Crăciunului. Rugăciunea care îți aduce sănătate și bunăstare
Când începe Postul Crăciunului. Rugăciunea care îți aduce sănătate și bunăstare

Se apropie cel mai important post al anului. Anul acesta Postul Crăciunului începe la data de 15 noiembrie și durează 40 de zile, până pe 24 decembrie. Există numeroase tradiții și obiceiuri legate de acest post, pe care foarte mulți români îl țin.

Cea mai importantă rugăciune care se rostește în Postul Crăciunului

Deși există numeroase rugăciuni care se rostesc în această perioadă, una dintre ele este bine să fie spusă cu evlavie în fiecare seară. Aceasta aduce bunăstare, sport în casă, sănătate și liniște în familie. Rostește-o în liniștea casei tale seară de seară și observă-i efectele asurpa vieții tale.

„Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului şi a celor ce sunt pe mare, departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta Veche şi Nouă aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm şi Ţie ne rugăm: întăreşte-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguinţă, spre mărirea numelui Tău celui sfânt şi spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor şi spre biruinţa asupra păcatului; că împreună cu Tine răstignindu-ne şi îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte şi să petrecem cu bunăplăcere înaintea Ta în toate zilele vieţii noastre.

Că Ţie se cuvine a ne milui şi a ne mântui pe noi, Hristoase Dumnezeule şi Ţie slavă înălţăm, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte, şi Preasfântului şi bunului şi de viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”.

Superstiții în post

Una dintre cele mai importante tradiții se respectă chiar înainte de începerea postului, mai exact de Lăsata Secului. În această zi fiecare creștin petrece cu familia și servește o masă îmbelșugată. Apoi, pe durata postului, nu te vei mai înfrupta din alimente de origine animală, dulciuri și alcool, decât în zilele de dezlegare. Superstiţiile spun că cine va respecta acest ritual nu va avea culturile stricate de păsări în anul ce vine.

O altă tradiție din bătrâni spune că, după Lăsatul Secului oalele în casă se aşează cu gura în jos, pentru a alunga sărăcia și bolile.

Vremea din postul Crăciunului este, spun bătrânii, un indiciu pentru cum va fi vremea în primăvara următoare. Dacă vremea nu este prea aspră, se spune că primăvara va aduce multe ploi.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni