Află ce să nu faci în Ajunul Sfântului Andrei. Află ce se întâmplă în noaptea de 29 spre 30 noiembrie.
Cele mai importante tradiții pe care este bine să le respecți
În noaptea Sfântului Andrei se fac farmece, spun bătrânii de la țară. Este noaptea în care se zice că animalele vorbesc, iar cei care le ascultă vor avea parte numai de necazuri.
Ziua Lupului sau Gadinetul șchiop este celălalt nume atribuit zilei Sfântului Andrei. Lupul este simbolul dacic, iar steagul lor înfățișa un balaur cu cap de lup.
În ajunul Sfântului Andrei este bine să ne rugăm pentru semenii noștri, să aprindem lumânări pentru iertarea păcatelor noastre și pentru sănătatea dușmanilor noștri.
Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Andrei
In numele Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, Domnului sa ne rugam
Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua cu nesocotinta in chip nenumarat le savarsim.
Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii; nu ne lasa, Doamne; nu trece rugaciunea noastra a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu suntem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.
Pentru rugaciunile apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne intareste cu darul Tau cel stapanitor. Din adancul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui, si sa slavim preasfant numele Tau, in vecii vecilor.
Slava Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor, Amin”.