Sfaturi

De ce este bine să consumi untură de porc. Cum poate preveni cea mai grea boală din lume

De ce este bine să consumi untură de porc. Poate aduce beneficii organismului
De ce este bine să consumi untură de porc. Poate aduce beneficii organismului

Multe persoane evită grăsimea de porc și o înlocuiesc adesea cu uleiurile vegetale. Însă, beneficiile sale ar trebui să te determine să consumi mai des această grăsime animală. Desigur, este important să consumăm acest aliment într-un mod echilibrat, fără să exagerăm. Orice exces dăunează!

Untura de porc poate aduce multe beneficii organismului, dacă este consumată cu măsură

Potrivit unui studiu realizat de BBC, grăsimea de porc a intrat în top 10 cele mai pline de nutrienți alimente din lume.

Grăsimea de porc, cunoscută românilor ca untură, este o sursă bună de vitamina B și minerale, care sunt vitale pentru organismul uman.

Principala grăsime din untură, acidul oleic, asigură un nivel scăzut de depresie. Un alt beneficiu extraordinar este faptul că reglează producţia de hormoni în organismul nostru şi aduce echilibru la nivel tiroidian.

Grăsimile găsite în untură pot preveni apariţia cancerului, în special cancerul la sân, așa că data viitoare alege să gătești cu această grăsime.

Mâncarea gătită cu untură are un gust delicios şi te fereşte de problemele cu colesterolul. Folosește-o la prăjirea cartofilor, dar și atunci când pregătești varză călită.

După uleiul de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsmi monosaturate, considerate a fi cele mai sănătoate tipuri de grăsimi saturate.

Grăsimea de porc încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac.

Alcoolul trece mai departe în intestin, unde, totuşi, va fi absorbit, dar treptat. Așa că, data viitoare când vrei să consumi ceva mai mult alcool, nu uita să consumi și niște untură înainte.

Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, şi sprijină tonusul vascular. Nu exagera, însă, cu acest consum.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi