Rugaciuni

Ce să nu faci de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Aduce mare ghinion în casă

Ce să nu faci de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Aduce mare ghinion în casă
Ce să nu faci de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Aduce mare ghinion în casă

Sărbătoarea Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul este ultima din anul bisericesc. La data de 1 septembrie începe un nou an bisericesc. În această zi românii ortodocși respectă o serie de tradiții și obiceiuri foarte vechi, care se spune că îndepărtează răul. Acestea sunt respectate cu sfințenie în special în zonele rurale.

Cele mai importante obiceiuri de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Conform tradiției ortodoxe această zi este una de post. În unele zone din țară femeile țin chiar și post negru. Se spune că în această zi este mare păcat să consumăm fructe și legume rotunde sau nuci. De asemenea, nu se mănâncă varză, căci se spune că lui Ioan Botezătorul i s-a tăiat capul pe varză de 7 ori şi a înviat.

În această zi sfântă se rostește o rugăciune foarte puternică, către Sfântul Ioan Botezătorul. Se spune că este bine să fie rostită timp de 9 zile pentru a îndepărta tot răul, necazul și boala din familie și din casă.

Rugăciune

„O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos, mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie Îngerească, te-ai şi născut.

Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatatlui tău s-a pecetluit.

Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseala ai iubit, cu agurida şi cu miere sălbatică te-ai hrănit.

Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie , în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat.
Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi.

Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii.

Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie.

Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin!”

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni