Sfaturi

Dovlecei în sos de roșii pentru iarnă – o rețetă specială pe care o va iubi toată familia

Dovlecei în sos de roșii pentru iarnă - o rețetă specială pe care o va iubi toată familia
Dovlecei în sos de roșii pentru iarnă - o rețetă specială pe care o va iubi toată familia

Ați pus vreodată dovlecei în sos de roșii pentru iarnă? Această rețetă este deosebit de gustoasă și versatilă, merge de minute în mâncăruri, lângă fripturi sau ca atare. Iată cum se prepară:

Rețetă de dovlecei în sos de roșii, care se păstrează foarte bine întreaga iarnă

Ingrediente necesare:

  • 2 kg de dovlecei
  • 2 kg de roșii
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 4 cepe
  • o căpățână de usturoi
  • câteva fire de busuioc proaspăt
  • cimbru proaspăt
  • sare

Mod de preparare:

Dovleceii se spală și se taie în cubulețe sau fâșii, după cum vă place. Jumătate din cantitatea de ulei de măsline se încălzește într-o tigaie și se adaugă dovleceii tăiați. Se călesc la foc mic până ce se înmoaie ușor (aproximativ 8-10 minute). Se scot apoi dovleceii și se scurg.

Ceapa de taie mărunt și se pune la călit în restul de ulei de măsline, timp de 5 minute. Roșiile se opăresc, se curăță de coajă și se toacă mărunt. Se adaugă apoi peste ceapă, împreună cu usturoiul. Se sărează totul după gust și la final se adaugă dovlecelul și ieburile tocate cât mai mărunt.

Se fierbe tot sosul timp de 15-20 de min. Gustați la final dacă sosul este destul de sărat.

Se spală borcanele și se sterilizează la cuptor. La fel și capacele. Se așează apoi pe o tavă din inox și se pun sosul fierbinte în borcane. Se strâng capacele foarte bine și apoi borcanele se așează cu gura în jos. Se acoperă cu pături și se lasă la răcit în ritm lent, cle puțin o zi întreagă. După ce s-au răcit complet, borcanele se verifică pe rând și se așează în cămară.

Acest sos minunat cu dovlecei și roșii poate fi consuamt ca atare, chiar și pe pâine. Totodată este minunat alături de fripturi, preparate din carne sau chiar în tocănițe și alte mâncăruri.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi