Rugaciuni

Cea mai puternică și grabnic ajutătoare rugăciune de Buna Vestire. Se citește în zorii zilei

Cea mai puternică și grabnic ajutătoare rugăciune de Buna Vestire
Cea mai puternică și grabnic ajutătoare rugăciune de Buna Vestire

Astăzi se rostește această frumoasă rugăciune de Buna Vestire. Această mare sărbătoare este prăznuită an de an în Postul Paștelui, motiv pentru care se dă și dezlegare la pește. Este o sărbătoare foarte importantă pentru credincioșii ortodocși de pretutindeni, fiind marcată cu cruce roșie în calendar.

Rugăciune de Buna Vestire

De sărbătoarea închinată Maicii Domnului se rostește următoarea rugăciune, care este grabnic ajutătoare pentru cei în nevoie. Este una dintre cele mai puternice rugăciuni ale zilei, alături de Acatistul Bune Vestiri. spuneo cu toată credința că dumnezeu te va scoate din necaz.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, și toate celelalte se vor adăuga vouă“, dăruiește-mi toate cele de trebuință pentru a merge pe calea mântuirii. În mâinile Tale este viața mea și fără Tine nu pot cunoaște nici împlinirea și nici bucuria cea adevărată. Știind aceasta, având dorința de a purta crucea căsătoriei, Te rog să mă ajuți să găsesc făptura potrivită alături de care să înfrunt marea vieții acesteia.

Ajută-mă, Doamne, ajută-mă, cum numai Tu mă poți ajuta. De multe ori ispita singurătății mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în poarta sufletului meu. De atâta durere inima mea s-a strâns, și nu este nimeni care să-mi aline durerea. La Tine alerg, Doamne, nădejdea mea, întărirea mea, lumina vieții mele. Ajuta-mă să am o familie bineplăcută Ție, o familie peste care sa se reverse mulțimea binecuvântărilor Tale.

Ferește-mă, Doamne, de tot răul. Ferește-mă de o alegere greșită. Ferește-mă de minciuni, de răutate, de desfrâu. Să nu mă-nșele frumusețea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusețea sufletească. Să nu mă orbească dragostea pătimașă, nici să nu mă biruie patimile și poftele. Tu știi, Doamne, nepriceperea si slăbiciunea minții mele. Izbavește-mă prin harul Tău de neputințele care mă apasă.

Vino în ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Dăruiește-mi înțelepciune și răbdare. O, grea este crucea răbdării, și greu îmi este să nu fiu covârșit de ea. Dar în Tine-mi pun nădejdea. Slavă Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului și slavă Sfinților. Amin!”.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni