Rugaciuni

Rugăciune către Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor: „Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul si călăuzitorul in rugăciunile noastre…”

Rugăciune către Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor: „Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul si călăuzitorul in rugăciunile noastre...”
Rugăciune către Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor: „Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul si călăuzitorul in rugăciunile noastre...”

Sfântul Stelian este ocrotitorul copiilor și este prăznuit în calendarul ortodox în fiecare an la data de 26 noiembrie.

Cine a fost sfântul Stelian

Se spune că acest mare sfânt a fost lăcaș al Duhului Sfânt încă din pântecele mamei sale.  El a crescut de mic cu mare iubire de Dumnezeu, într-o familie creștină foarte bogată. S-a nascut in secolul al VI-lea, la Adrianopolis, in provincia Paflagonia din Asia Mica (pe teritoriul Turciei de astazi).

Când a vneit vremea el a renunțat la toată averea și a împărțit-o celor nevoiași, iar apoi s-a făcut monah.Cea mai mare minune făcută de Sfântul Stelian a fost chiar în timpul vieții sale când a mers în pustie. În acea perioadă o boală gravă a cuprins copiii din regiune. Aceștia mureau pe capete și mamele au mers să se roage la Sfântul Stelian.

Prin mijlocirea sa către Dumnezeu el nu numai că a vindecat toți pruncii, dar le-a dat mamelor care își pierduseră copiii, darul facerii de prunci și familii fericite.

Rugăciune puternică către Sfântul Stelian

„Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul si călăuzitorul in rugăciunile noastre, patimile trupești biruind si împreună cu îngerii locuind, privești neîncetat mărirea cea gatita sfinților, de lumina cereasca umplând-du-te.

Acum, in mărirea cereasca viețuind si înaintea împăratului Hristos stand, nu uita pe credincioșii care cu îndrăzneală înaltă rugăciuni si cer sprijinul tău. Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfințit, si vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de întristare si de boala, arata-te grabnic vindecător al suferințelor si al bolilor sufletești si trupești ale celor ce te lauda pe tine.

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamarire a Sfintei Treimi, fa si din pustiul inimilor noastre tarina bine-plăcuta a harului dumnezeiesc, in care sa înflorească crinii cei mantuitori ai credinței si sa se înmulțească roadele sfințitoare ale faptelor bune; ocrotește cu rugaciunile tale familiile si pe copiii noștri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate și mântuire, ca prin tine si împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh. Amin”.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni