Sfaturi

Cele mai pufoase cornuri de post, umplute cu nucă și gem

Cele mai pufoase cornuri de post, umplute cu nucă și gem
Cele mai pufoase cornuri de post, umplute cu nucă și gem

Astăzi îți arătăm cum să faci cornuri fragede, pufoase umplute cu nucă aromată și gem. Cornurile sunt de post, așa că le poți consuma fără probleme în acastă perioadă. Vei avea nevoie de ingrediente simple, iar rețeta este una rapidă care nu îți va lua mult timp și nici nu îți va da bătăi de cap.. Este una dintre cele mai bune rețete de post, la care probabil nu vei mai renunța!

Cum faci cornurile pufoase de post

Ingrediente:

  • 1 pachet margarina
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500 gr faina
  • coaja rasa si zeama de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr gem de prune
  • 150 gr miez de nuca maruntit
  • 1 varf lingurita bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura otet de mere
  • sare

    Mod de preparare:

    Am frecat drojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta..

    Intr-un vas  am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si zeama de portocala si am lasat pana la topirea zaharului.

    A rezultat un sirop din care am oprit putin pentru a unge cornurile, iar restul l-am folosit la aluat.

    Am frecat margarina cu 4 linguri de zahar farin, am adaugat drojdia lichefiata, apoi siropul caldut, otetul in care am stins bicarbonatul si am inceput sa incorporez faina.

    Am rasturnat aluatul pe planseta si am framantat cateva minute, dupa care am picurat ulei pe maini si pe planseta pentru a nu se mai lipi aluatul. Am procedat asa pana am obtinut un aluat nelipicios ca la cozonac.

    Am acoperit si am lasat la crescut 15 minute.

    Miezul de nuca l-am sfaramat si l-am amestecat cu gemul de prune.

    Am intins aluatul pe masa de lucru in forma rotunda si am taiat in 8 parti aproape egale, am asezat gemul cu nuca la baza  formelor si am rulat catre varfuri.

    Am tapetat tava cu hartie, am asezat cornurile si am dat la cuptor la 200 grade pentru 20 minute, dupa care am scos si am uns cu o parte din siropul oprit, apoi am dat din nou la cuptor pentru 15 minute, dupa care am repetat operatia.

    Am mai lasat 10 minute si am stins cuptorul.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Sfaturi