Rugaciuni

Rugăciune de seară în Săptămâna Luminată, pentru liniște și pace sufletească

Rugăciune de seară în Săptămâna Luminată, pentru liniște și pace sufletească
Rugăciune de seară în Săptămâna Luminată, pentru liniște și pace sufletească

Această rugăciune de seară în Săptămâna Luminată se citește în fiecare zi după apusul soarelui și este una dintre cele mai puternice rugăciuni rostite în această perioadă. Se spune cu candela aprinsă după ce ai rostit Hristos a înviat! Aduce liniște sufletească, pace, armonie și înțelegere în familie. Liniștește lucrurile acolo unde sunt certuri, probleme și supărări.

Rugăciune de seară în Săptămâna Luminată

„Cel ce a inviat din morti, Hristos Adevaratul Dumnezeul nostru, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Sale si ale Preacuviosilor si de Dumnezeu purtatorilor parintilor nostri si ale tuturor sfintilor, sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca pe noi, ca un bun si de oameni iubitor.

Bine esti cuvantat, Stapane Atottiitorule! Care ai luminat ziua cu lumina de soare si noaptea ai stralucit-o cu raze de foc. Care ne-ai invrednicit a trece lungimea zilei si a ne apropia de inceputurile noptii. Asculta rugaciunea noastra si a tot poporului Tau. Si ne iarta tuturor pacatele noastre cele de voie si cele fara de voie.

Primeste rugaciunile noastre cele de seara si trimite multimea milei Tale si a indurarilor Tale peste mostenirea Ta. Ocroteste-ne cu sfintii Tai ingeri. Inarmeaza-ne cu armele dreptatii Tale. Îngradeste-ne cu adevarul Tau. Pazeste-ne cu puterea ta. Mantuieste-ne de toata primejdia, de tot viclesugul celui potrivnic.

Si ne daruieste in aceasta seara cu noaptea ce vine si toate zilele vietii noastre desavarsit, cu pace, fara de pacate, fara sminteala si fara nalucire. Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si ale tuturor sfintilor, care Ţi-au placut din veac. Amin.”

Marțea din Săptămâna Luminată poartă numele de Marțea Albă și este impusă drept zi nelucrătoare. Nu se spală, nu se calcă, nu se face curat. Femeile din cele mai multe zone rurale dau de pomană în această zi bucate rămase de la Paște și vin rosu.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni