Rugaciuni

Rugăciunea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul către Iisus Hristos, care se rostește în Joia Luminată

Rugăciunea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul către Iisus Hristos, care se rostește în Joia Luminată
Rugăciunea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul către Iisus Hristos, care se rostește în Joia Luminată

În Joia Luminată se rostește Rugăciunea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, care este deosebit de puternică și atrage binele în viața ta. Spune-o cu candela aprinsă, pe tot parcursul zilei de câte ori îți amintești. Îndepărtează duhurile rele și necazurile și atrage binecuvântările cerești în casa și familia ta.

Rugăciunea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul către Iisus Hristos

Dumnezeule și Părinte al Domnului nostru Iisus Hristos, Cel care m-ai ridicat din patul meu și m-ai îndrumat pînă în acest ceas al rugăciunii, dă-mi harul Tău, deschizîndu-mi gura.

Călăuzește-mă cu Duhul Tău cel Sfînt și învață-mă îndreptările Tale. Cîte ți-am greșit pînă în acest ceas, cu cuvîntul, cu fapta sau cu gîndul, cu voie ori fără de voie, slăbește, lasă, iartă, după mare mila Ta. â

Că, dacă Te vei uita la faradelegi, Doamne, Doamne, cine va putea suferi? Că la Tine este izbavirea. Tu ești Unul Sfînt, ajutator puternic și apărător al vieții noastre și pe Tine Te laudă toată zidirea în veci. Amin.

Cine a fost Sfântul Ierarh Antim Ivireanul

Sfântul Ierarh Antim Ivireanul a trăit în perioada secolului al XVII-lea. Pentru el, viața religioaă a avut o importanță deosebită și mereu s-a implicat în activități ce vizau religia și credința. Acesta a avut funcția de mitropolit al Ungrovlahiei ( Țara Românească). Sfântul Antim Ivireanul a avut o mare contribuiție la primele cărți religioase aflate pe teritoriul țării noastre. Prima bibliotecă publică din București a fost înființată de acesta.

Totodată el este ctitorul mănăstirii cu hramul „Toți Sfinții” din București – numită azi Mănăstirea Antim (1713 – 1715), pe care a înzestrat-o cu toate cele trebuitoare, unul dintre cele mai remarcabile monumente de arhitectură, pictură și sculptură din România.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni