Ingrijire

Sirop din muguri de brad: rețeta originală care rezistă tot anul. Este SĂNĂTATE CURATĂ

Sirop din muguri de brad: rețeta originală care rezistă tot anul. Este SĂNĂTATE CURATĂ
Sirop din muguri de brad: rețeta originală care rezistă tot anul. Este SĂNĂTATE CURATĂ

Iată cum faci cel mai bun sirop din muguri de brad! cu rețeta aceasta siropul va rezista tot anul și îl poți folosi oricând te confrunți cu imunitate scăzută, probleme respiratorii, tuse, bronșite, răceală și gripă. Este un adevărat medicament al naturii, foarte ușor de preparat, cu un efect benefic dovedit.

Cum faci sirop din muguri de brad

Ai nevoie de două kilograme de muguri de brad. Aceștia trebuie culeși când au ajuns la dimensiunea de 2-3 cm și sunt de un verde deschis.

Mugurii se spală de mai multe ori sub jet de apă și se scurg bine. Se pun într-un vas încăpător și se acoperă cu apă. Se lasă în acest vas care va fi acoperit și dat la loc răcoros,  timp de 24 de ore, la macerat.

După ce au trecut 24 de ore mugurii și toată apa în care au stat aceștia se pun într-o oală, la foc mic. Se lasă la fiert timp de jumătate de oră, apoi se strecoară mugurii. În apa rămasă se adaugă zahărul. La un litru de lichide se adaugă un kilogram de zahăr.

Se dă focul la mic și se amestecă des, să nu se prindă. Se mai adaugă o lămâie tăiată în felii și se fierbe totul pâcă ce lichidul scade și se leagă bine.

Se oprește focul, se scoate lămâia și se toarnă siropul călduț în sticle bine sterilizate la cuptor. Sticlele se închid ermetic și se învelesc în pături până a doua zi sau până când se răcesc complet.

Siropul se păstrează la loc uscat și răcoros și va rezista foarte bine pe parcursul anului. Se consumă la nevoie, câte o lingură de trei ori pe zi. Se poate face și suc cu apă plată sau apă minerală și câteva linguri de sirop. Oricum alegeți să îl consumați, cu siguranță va fi pe placul tuturor!

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire