Rugaciuni

Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De folos la toată nevoia

Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De folos la toată nevoia
Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De folos la toată nevoia

În fiecare an la data de 23 aprilie este prăznuit Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, zi în care este bine să citești această rugăciune grabnic ajutătoare. Este o rugăciune de mare folos la vremuri grele, teamă, încercări ale vieții, necazuri și îngrijorări. Citește-o cu toată inima pe tot parcursul acestei zile!

Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, care se citește astăzi

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe îi ajută pt toți cei ce se roagă la el cu evlavie și credință. Înfățișat în iconografie călare, ținând o suliță în mână cu care ucide bun balaur urât, Sfântul Gheorghe are o mare putere de a îndepărta răul și duhurile necurate. Este unul dintre cei mai mari sfinți ai creștinilor ortodocși și numeroase lăcașuri de cult îi poartă hramul în zilele noastre.

Această rugăciune de mai jos îți va fi de mare folos astăzi, la zi de mare sărbătoare pentru toți creștinii ortodocși!

Ca un izbăvitor al celor robiți și celor săraci folositor, neputincioșilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorule de biruință, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!

Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care împreună cu cei fără de trup ești și toate le cunoști din timp și carele de purtătorii de nevoință ești cinstit, miluiește-ne pe noi păcătoșii.

Vino, Sfinte Gheorghe și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc eu păcatele ce le-am săvârșit; mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept; ajută necredinței și slăbiciunei mele și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești.

Totdeauna numele tău arată înălțimea rânduielilor tale, căci după chemarea lui Dumnezeu, te-ai arătat cu cuviință slujitor vrednic al Cuvântului, Dumnezeu-Omului.

De aceea cu laude te fericim pe tine Sfinte Gheorghe, care ai trecere în fața lui Dumnezeu Tatăl. Binecuvântează-ne pe noi și fă rugăciunile noastre să fie de folos. Amin”.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni