Sfaturi

Cea mai bună prăjitură la tavă cu frișcă și ciocolată. Ai nevoie de: 4 oră, o cană de făină,…

Cea mai bună prăjitură la tavă cu frișcă și ciocolată. Ai nevoie de: 4 oră, o cană de făină,...
Cea mai bună prăjitură la tavă cu frișcă și ciocolată. Ai nevoie de: 4 oră, o cană de făină,...

Această prăjitură la tavă cu frișcă și ciocolată este un adevărat deliciu pentru întreaga familie. Se prepară mult mai ușor decât îți imaginezi și arată de-a dreptul spectaculos. Merge de minune la mesele de sărbătoare, dar și atunci când vrei un desert gustos într-o zi obișnuită. Pentru că se face atât de repede este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri!

Cum faci o prăjitură la tavă cu frișcă și ciocolată pur și simplu delicioasă

Iată care sunt ingredientele de care vei avea nevoie pentru această prăjitură! este posibil să le ai deja în bucătăria ta, așa că trebuie doar să te apuci de treabă!

Pentru blat:

  • 240 g făină
  • 4 ouă
  • 90 ml ulei
  • 120 g zahăr tos
  • 50 g pudră de cacao
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt

Alte ingrediente necesare:

  • 1 litru frișcă naturală
  • Zahăr pudră după gust
  • 70 g ciocolată
  • 60 g mascarpone

Pentru glazură:

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 160 g ciocolată

Cum o prepari:

Ouăle și zahărul se bat împreună cu un tel sau cu mixerul, până ce zahărul se topește complet și amestecul este fin. Se adaugă apoi uleiul în fir subțire. Făina se cerne împreună cu cacao și cu praful de copt. Se adaugă peste compoziție treptat, pentru a nu se forma cocoloașe.

Compoziția se amestecă până este omogenă și se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace acest blat pentru 20 de minute la 180 de grade. Se lasă apoi să se răcească complet.

Cât timp blatul este la răcit, ciocolata se rupe în bucățele și se topește pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Se lasă să se răcorească puțin, timp în care se bate bine frișca. Se îndulcește apoi frișca și se adaugă treptat și mascarpone. Această compoziție se împarte în două cantități egale. O parte va rămâne așa, iar cealaltă se amestecă cu ciocolata topită.

Peste blatul care s-a răcit complet se întinde cu grijă un strat de frișcă simplă și apoi frișca cu ciocolată.

Întindem frișca simplă peste blat. Întindem și frișca cu ciocolată și turnăm glazura deasupra. Glazura se face din frișca lichidă încălzită, înca re se topește ciocolata. Se lasă pentru câteva minute în frigider și apoi seîntinde peste prăjitură. Desertul se dă la frigider peste noapte apoi se poate servi! Poftă bună la prăjitură la tavă cu frișcă și ciocolată!

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi