Sfaturi

Rețetă de pască cu ciocolată super ușor de făcut. Va ieși foarte cremoasă

Rețetă de pască cu ciocolată super ușor de făcut. Va ieși foarte cremoasă
Rețetă de pască cu ciocolată super ușor de făcut. Va ieși foarte cremoasă

Cine nu iubește o pască cu ciocolată cremoasă și fină? Vă punem astăzi la dispoziție o rețetă foarte ușoară. Pasca va ieși fină, aerată și cremoasă, un adevărat deliciu. Se prepar foarte ușor și nu aveți nevoie de mult timp sau ingrediente complicate.

Cum faci o pască cu ciocolată absolut delicioasă. Rețeta pas cu pas

Cel mai important la această pască este să alegeți o ciocolată de bună calitate, cu un conținut mare de cacao. Ar trebui să aibă cel puțin 70% cacao și să fie de proveniență sigură. așa vă asigurați că obțineți o pască cât mai fină și mai bună la gust. Iată de ce aveți nevoie:

  • două pachete de biscuiți oreo
  • 100 grame de unt
  • 1 kg brânză de vaci (cât mai uscată)
  • 5 ouă
  • 150 grame de zahăr pudră (dacă vă place mai dulce mai adăugați)
  • 250 grame de smântână de 20% grăsime
  • 300 gr ciocolată neagră
  • 6 linguri de griș
  • 6 linguri de făină
  • esență de vanilie, portocale, migdale, etc.
  • cacao sau fulgi de migdale pentru decor

Modul de preparare:

Modul de preparare este unul foarte simplu. Mai întâi se face blatul. Biscuiții oreo se mărunțesc la blender și peste ei se adaugă untul topit. Se omogenizează totul foarte bine și se așează în tava unsă su unt și tapetată cu făină. Se presează compoziția foarte bine atât pe fundul tăvii cât și pe margini.

Pasca aceasta poate fi preparată și fără blat, situație în care veți sări peste pasul de mai sus și veți pune aluatul direct în tava tapetată cu hârtie de copt.

Pentru aluat: Într-un vas încăpător se amestecă bine brânza de vaci cu zahărul și ouăle. Se omogeniează foarte bine compoziția. Se adaugă și esența, după gust, de care vă place. Se adaugă apoi smântâna care este bine să fie cât mai grasă. Se încorporează apoi grișul și făina.

Ciocolata se va topi apoi în cuptorul cu microunde sau la bain marie, cum vă este mai ușor. Se lasă apoi puțin la răcorit câteva minute și se adaugă peste aluatul obținut mai sus. Se amestecă totul cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare.

Compoziția obținută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor la foc mediu pentru o oră. Pasca se scoate, se lasă la răcit și se dă apoi peste noapte la frigider. Abia apoi poate fi consumată. Pasca se poate decora cu cacao pudră trecută prin sită sau fulgi de migdale. Poftă bună la pască cu ciocolată, un adevărat deliciu care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi