Sfaturi

Cum faci cea mai cremoasă PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ. Rețetă simplă și super bună

Cum faci cea mai cremoasă PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ. Rețetă simplă și super bună
Cum faci cea mai cremoasă PASCĂ CU SMÂNTÂNĂ. Rețetă simplă și super bună

Aceasta este cea mai delicioasă pască cu smântână, iar rețeta este una super simplă și ușor de preparat. Este o variantă ideală în locul păștii cu brânză. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară această pască.

Rețetă de pască cu smântână, un adevărat deliciu

Pentru aluat:

  • două ouă
  • două linguri făină
  • două linguri ulei
  • două linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg smântână
  • 5 gălbenuşuri
  • 3 albuşuri
  • 2-3 linguri făină
  • 200 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Modul de preparare:

Pentru început smântâna trebuie pusă într-un prosop curat, deasupra unui vas. Se amestecă din când în când pentru a se scurge zerul, dacă este necesar.Pentru a prepara aluatul se separă pentru început albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Trebuie să se întărească foarte bine, exact ca la bezea.

Gălbenușurile se freacă cu zahărul tos și vanilat, iar apoi se adaugă uleiul, câte puțin. Se amestecă până ce compoziția devine cremoasă și lucioasă. Apoi se adaugă treptat albușurile, amestecând cu o paletă și mișcări circulare. Se încorporează și făina, în același mod, câte puțin, pentru a nu se forma cocoloașe.

Pentru cremă smântâna se freacă bine cu gălbenușurile, făina și zahprul. Albușurile se bat tot spumă și se încorporează treptat, procedând la fel ca la aluat. Se omogenizează bine, cu mișcări ușoară și circulare.

Aluatul se pune într-o formă rotundă de pască, tapetată cu hârtie de copt.  Se dă la cuptor pentru un sfert de oră. Apoi se scoate blatul și se toarnă umplutura de cremă, nivelând cu ajutorul unei spatule. Se dă din nou pasca la cuptor și se lasă până când trece testul scobitorii (sau este rumenită frumoas deasupra). Se servește numai după ce s-a răcit complet. Poftă bună la pască cu smântână!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi