Rugaciuni

Rugăciune tămăduitoare la Sfântul Haralambie. Este mare făcător de minuni și vindecă cele mai cumplite boli

Rugăciune tămăduitoare la Sfântul Haralambie. Este mare făcător de minuni și vindecă cele mai cumplite boli
Rugăciune tămăduitoare la Sfântul Haralambie. Este mare făcător de minuni și vindecă cele mai cumplite boli

La data de 10 februarie este prăznuit Sfântul Haralambie, iar sărbătoarea este consemnată cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox. Sfântul Haralambie are mari puteri vindecătoare și este unul dintre cei mai importanți sfinți din calendar, cunoscut la puternic tămăduitor. A viețuit prin secolul al treilea după Hristos. Era cunoscut printre oamenii timpurilor drept tămăduitor de boli. Minunile sale din timpul vieții, dar și cele după trecerea în neființă, îl transformă pe Sfântul Haralambie într-unul dintre cei mai puternici sfinți cinstiți de creștinii ortodocși de pretutindeni.

Rugăciunea puternică și vindecătoare către Sfântul Haralambie

Sfântul Haralambie este cunoscut ca și un puternic vindecător de boli cumplite: nebunie, cancer, boli dureroase. Ele ste ocrotitorul celor care sunt în suferință, sunt țintuiți la pat sau au dureri crunte. De asemenea, el este cunpscut ca și un mare făcător de minuni și miracole. Iată rugăciunea salvatoare către acest sfânt puternic!

„Sfinte Mucenice Haralambie, primeşte această rugăciune pe care cu umilinţă ți-o aducem şi ne izbăveşte din toate necazurile! Deşi suntem bolnavi și nevrednici milostivirii tale pentru păcatele noastre cele multe şi grele pe care le săvârşim în tot timpul vieţii noastre şi în tot ceasul, totuşi, cunoscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o celor ce te cinstesc şi celor ce se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, îndrăznim cu umilinţă să mărturisim înaintea ta că am greşit.

Fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre, pentru izbăvirea noastră de toate bolile şi de toate primejdiile şi pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată.

O, întru tot lăudate Sfinte Haralambie, primește de la noi aceste cântări, ce cu umilință le aducem înaintea ta, și ne izbăvește pe noi din toate nevoile și necazurile, ca un bun și de oameni iubitor. Căci, deși suntem ne¬vrednici milostivirii tale, pentru păcatele noastre cele multe și grele, pe care le săvârșim în tot timpul vieții noastre și în tot ceasul, însă cu¬noscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o asupra celor ce te cinstesc pe tine și asupra celor ce se pocăiesc cu credință întru numele Domnului, năzuim cu fierbinți lacrimi a mărturisi înaintea ta că am greșit.

De aceea, ne rugăm ție ca să fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor noastre, pentru mântuirea noastră de toate bolile și de toate primejdiile și pentru întărirea noastră în credința cea ade¬vă¬rată, ca să nu mai greșim.

Așa, strălucite sfinte, rugămu-te pe tine ca să ne aperi pe noi de toate răutățile, după făgă¬duința ta, căci toți te cinstim și prăznuim numele tău, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni